fbpx
spot_img

Pridružite se Novaku i Jeleni i ulepšajte detinjstvo više od 100 mališana u Srbiji

Probudite timski duh i srce šampiona koje se krije u vama. Priključite se “Sezoni darivanja” i podržite otvaranje dva vrtića za 100 mališana u Srbiji. Novak i Jelena Đoković dupliraće vaše donacije. 

Da li ste znali da u Srbiji tek svako drugo dete ima pristup kvalitetnom ranom obrazovanju? Kako bismo popravili ovu statistiku i podigli svest o značaju ulaganja u rani razvoj, naš tim već treću godinu zaredom organizuje donatorsku kampanju “Sezona darivanja”. Naši osnivači, Novak i Jelena Đoković, i ove godine dupliraće svaku uplatu. Cilj ovogodišnje kampanje, koja će trajati do kraja januara, je prikupljanje sredstava za otvaranje dva vrtića u selima Vajska i Ljubiš.

Prema rečima Jelene i Novaka, osnovni cilj je da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću.

“S obzirom na situaciju sa pandemijom, ove godine prevashodno smo bili okrenuti zdravstvu i kroz naše donacije pokušali smo da pomognemo zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Međutim, naš primarni cilj i dalje je ulaganje u decu i njihovu budućnost. Naša zemlja puna je pravih malih bisera, ali nažalost u manjim sredinama, oni često ne mogu da razviju svoj puni potencijal jer nemaju pristup ranom obrazovanju. Ova godina dodatno je pokazala koliko je važno da deca pohađaju vrtić, naročito u situaciji kada su roditelji prinuđeni da rade od kuće, pa nisu u mogućnosti da se adekvatno posvete deci. Međutim, ne treba zaboraviti da ima i onih koji nemaju mogućnost da idu u vrtić ni u normalnim okolnostima. Zato nam je ove godine cilj otvaranje novih vrtića u selima Vajska i Ljubiš koji će primiti ukupno 105 mališana. Svako od ovih mesta ima svoju posebnu priču, i želimo da ih uz podršku svih onih koji veruju u našu misiju ispričamo celom svetu. Zato smo odlučili da i ove godine dupliramo svaku vašu donaciju”, izjavili su Novak i Jelena Đoković.

Kako možete da se pridružite kampanji?

1. Izaberi svoj tim

Na ovom linku možete izabrati kom timu želite da donirate –  timu Vajska ili timu Ljubiš. Upoznajte se sa skrivenom lepotom ovih mesta i njihovim malim zajednicama. Pozovite prijatelje, porodicu, kolege i napravite od toga avanturu. Vaše malo njima može značiti mnogo! Ne zaboravite da nam uz donacija i napišete par reči zašto ste izabrali da podržite našu kampanju i zašto je za vas značajno ulaganje u rani razvoj. Zajedno delimo važnu poruku za sve!

2. Pošalji SMS

Ukoliko nista obožavatelj online doniranja, takođe možete donirati putem SMS-a. Za sve korisnike VIP, TELENOR I TELEKOM mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara.

3. Podeli vest o našoj kampanji

Pratite priče o meštanima sela Vajska i Ljubiš na našem bloguFacebookuTwitteruInstagramu, i LinkedInu.  Podelite ih na svojim društvenim mrežama i pozovite prijatelje da se priključe. Ne zaboravite da na objavama tagujete naše profile i stavite #JaSamTimVajska ili #JaSamTimLjubis. Na taj način nam pomažete da širimo našu NDF porodicu i da se priče iza sela Vajska i Ljubiš daleko čuju.

Hvala vam na ukazanom poverenju svih ovih godina. Hajde da i ovog puta zajedno stignemo do cilja i da izgradimo bolju budućnost za više od 100 dece u Srbiji!

Priključite se "Sezoni darivanja" i podržite otvaranje dva vrtića za 100 mališana u Srbiji. Novak i Jelena Đoković dupliraće vaše donacije. 

Priključite se “Sezoni darivanja” i podržite otvaranje dva vrtića za 100 mališana u Srbiji. Novak i Jelena Đoković dupliraće vaše donacije.

Naša Fondacija zajedno sa njenim osnivačima, Novakom i Jelenom Đoković, u proteklih 14 godina uložila je 13 miliona evra u programe i projekte koji su usmereni na rani razvoj. Izgradnja i adaptacija vrtića sa ciljem stvaranja bezbedne i podsticajne sredine u kojoj deca mogu da rastu, razvijaju se i uče, jedan je od naših najvažnijih projekata. Zahvaljujući ovoj inicijativi, do sada je rekonstruisano i opremljeno 45 vrtića širom Srbije, pomoć je dobilo više od 30.000 dece, obučeno je 1.600 učitelja/vaspitača i podržano 4.500 roditelja. 

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.