fbpx
spot_img

Princeza Katarina i Lajflajn Kanada pomažu ustanovama Srbije

Beograd, 14. septembar 2023. – Humanitarna organizacija Lajflajn Kanada, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, nastavila je sa svojim dugogodišnjim i uspešnim aktivnostima prikupljanja sredstava, sa ciljem da još jednom podrže rad ključnih ustanova u Srbiji.

Kao rezultat ove dobrotvorne akcije, Princezina Fondacija u Beogradu isporučila je preko potrebnu pomoć u tri ustanove u Srbiji – bolnicu, dom za decu i školu.

Zahvaljujući velikodušnosti donatora i zalaganju Lajflajna Kanada, ovom prilikom prikupljeno je preko 500.000 dinara, koji su iskorišćeni za nabavku i isporuku neophodne opreme. Simbolično, ovom donacijom su bili obuhvaćeni svi sektori na koje se Princeza i njena Fondacija najviše fokusiraju – zdravstvo, socijalna zaštita i obrazovni sistem.

Specijalna bolnica za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“ u Beogradu dobila je dve hidraulične dizalice za podizanje teških pacijenata i dvoje invalidskih kolica.

Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Hristina Markišić“ iz Aleksinca dobio je specijalnu fotelju sa audio sekcijom koja uključuje zvuk i vibracije, što je jako značajno za sprovođenje svakodnevnih tretmana, i CD plejer potreban deci sa višestrukim smetnjama u razvoju, koji stimuliše komponente senzorne integracije.

Treća ustanova koja je dobila pomoć je škola za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ iz Zemuna, koja je dobila istu vrstu fotelje, kao i tri vertikalne strunjače sa kalupima za umetanje ljudskih figura, geometrijskih oblika i drveta sa plodovima, koje se koriste za terapeutske potrebe dece.

Nj.K.V. Princeza Katarina je veoma zahvalna svima koji podržavaju Lajflajn Kanadu i našoj dijaspori na dokazanoj posvećenosti srpskom narodu, velikodušnosti i čovekoljublju.

„Veoma sam srećna što je ova aktivnost, koju Lajflajn Kanada tradicionalno organizuje, uspešno završena i ove godine. Veliko hvala svim velikodušnim donatorima koji su prepoznali potrebe srpskih ustanova i na taj način omogućili bolji život ljudima koji u njima žive i koriste njihove usluge.

Tokom svih ovih godina, vaša nesebična podrška omogućila je da se mnogi životi u Srbiji i Republici Srpskoj promene na bolje, doneli ste mnogim ljudima radost, osmeh na licima i osećaj da nisu zaboravljeni. Narod Srbije je uvek srećan što ima prave i iskrene prijatelje koji, iako žive daleko od Srbije, ne zaboravljaju one kojima je potrebna pomoć u našoj zemlji“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Direktori sve tri ustanove izrazili su veliku zahvalnost Princezi Katarini i Lajflajnu Kanada na kontinuiranoj podršci i što ne zaboravljaju njihove potrebe.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.