fbpx
spot_img

Princeza Katarina na otvaranju XVI Festivala stvaralastva starijih „Zlatno doba“

Beograd, 13. septembar 2018 – Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina obratila se na otvaranju XVI Festivala stvaralaštva starijih „Zlatno doba“ koji se održava pod sloganom „Neka magija stvaranja počne!“ u Narodnom muzeju u Beogradu.

„Raduje me da ovaj festival ima tradiciju i da se uspešno održava već šesnaestu godinu. Drago mi je da održavate svoju kreativnost i razvijate je tokom godina kroz muziku, pisanu reč i slikanje. Trudili smo se da tokom sih ovih godina koliko postoji moja fondacija deo naših aktivnosti posvetimo starijim ljudima. Želimo da vam kažemo da vas nismo zaboravili, da vaša mudrost i životno iskustvo treba da budu putokaz mladima. Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja uvek ćemo se truditi da pomognemo sve gerontološke centre u Srbiji i da život starijim ljudima učinimo lepšim i veselijim. Želim vam da još dugo budete srećni, veseli i da se i sledeće godine sretnemo na još jednom festivalu“, rekla je Princeza Katarina.

Prisutne su pozdravili i g-đa Suzana Mišić, direktorka Gerontološkog centra Beograd, g-đa Bojana Borić Brešković, direktorka Narodnog muzeja, Nj.E. g-din Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i g-din Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda. Ovom prilikom uručene su i nagrade „Zlatni stih“ za pesničko stvaralaštvo, „Zlatno doba“ za životno delo, „Zlatna reč“ za humano novinarstvo, kao i „Iskorak“, za iskazanu hrabrost u pomeranju granica postavljenih stereotipima.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.