fbpx
spot_img

Princeza Katarina u Čačku i Kraljevu isporučila pomoć vrednosti veće od 100 000 evra

Srbija, 10. april 2019 – Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina posetila je Opštu bolnicu u Čačku i školu za osnovno i srednje obrazovanje „Ivo Lola Ribar“ u Kraljevu kojima je zvanično uručila pomoć u vrednosti većoj od 100.000 evra.

Donacija čačanskoj bolnici sastoji se od električnih medicinskih kreveta i medicinskog potrošnog materijala koje je Fondacija Princeze Katarine obezbedila u saradnji sa humanitarnim organizacijom „Project C.U.R.E“ iz Kolorada, SAD, dok su u kraljevačkoj školi potpuno preuređena kupatila, po standardima za upotrebu lica sa invaliditetom, a ovaj projekat pomogli su porodica Mihajlović iz Sjedinjenih Američkih Država i Lajflajn Čikago humanitarna organizacija čiji je pokrovitelj Princeza Katarina.

„Uvek sam srećna kada pomažemo i drugim mestima po Srbiji, jer Srbija nije samo Beograd. Srbija su svi naši ljudi, opštine, gradovi, sela, svaka ulica. Naša Srbija je prelepa zemlja, ali kojoj uvek može dodatno da se pomogne i da se unapredi. Danas su to bolnica u Čačku i škola u Kraljevu, ali to nije kraj, moj suprug i ja nastavljamo da pomažemo, jer uvek i svuda ima prostora za pomoć. Želim da zahvalim svima koji su pomogli da prikupimo ovu veliku donaciju, a to su Project C.U.R.E, Lajflajn Čikago, divna i humana porodica Mihajlović iz dijaspore, kao i g-đa Maruška Topalović. Kada smo zajedno, sve je lakše, a rezultati su veliki. Ovom prilikom pozivam decu na tradicionalne vaskršnje prijeme u Belom dvoru, a svim našim građanima želim srećne i vesele praznike”, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Uručenju medicinske opreme prisustvovali su direktor Opšte bolnice u Čačku dr Radoslav Milošević, kao i gradonačelnik Čačka g-din Milun Todorović, koji su ovom prilikom zahvalili Princezi Katarini na pomoći koju već godinama obezbeđuje gradovima u Šumadiji, a prisustvovale su i članice Udruženja poslovnih žena „Nadežda Petrović“ iz Čačka i gospođa Beatris Grozdanić.

U školi „Ivo Lola Ribar“ Princeza Katarina prisustvovala je priredbi nakon koje je deci podelila paketiće sa igračkama i knjigama. Princezu je, pored brojnih učenika, dočekala i direktorka škole g-đa Marijana Minić koja joj je zahvalila na pomoći, a zajedno su se podsetile prethodnе posetе kada je Princeza donirala i otvorila novu senzornu sobu i interaktivnu tablu za digitalnu učionicu za tu školu.

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.