fbpx
spot_img

Princeza Katarina uručila božićne poklone deci bez roditeljskog staranja

Beograd, 4. januar 2023. – U okviru tradicionalnih božićnih aktivnosti Kraljevske porodice Srbije, Nj.K.V. Princeza Katarina, zajedno sa njenom sestrom, gospođom Beti Rumeliotis, posetila je danas dva dečja doma i prihvatilište za žene u Beogradu i donela poklone deci koja žive u ovim ustanovama.

Darove koji su danas uručeni, sa velikom ljubavlju i posvećenošću, pripremila je Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, zahvaljujući velikoj želji donatora i dobrotvora Lajflajna da donesu radost Božića ugroženoj deci Srbije i Republike Srpske. Hiljade poklona za božićne praznike stiglo je velikim transportnim kontejnerom u Dvorski kompleks prošlog novembra, uključujući odeću, obuću, igračke, torbe sa higijenskim proizvodima, kolica i školski pribor. Pokloni su personalizovani, prilagođeni polu i uzrastu dece koja žive u ustanovama, kao i veličini odeće i obuće.

Značajna podrška pružena je i ženama koje žive u Materinskom domu doniranjem 8 paketa pribora za pletenje – igala, prediva i knjiga za obuku za pletenje, kako bi se doprinelo da ove dame steknu nove veštine i da se time doprinese njihovoj finansijskoj nezavisnosti po izlasku iz ove ustanove.

Institucije koje je Njeno Kraljevsko Visočanstvo danas posetilo su Mateinski dom, Dom za decu i omladinu „Drinka Pavlović“ i Dom za decu i omladinu „Jovan Jovanović Zmaj“. Sva tri posećena doma su radne jedinice Centra za zaštitu odojčadi, dece i mladih „Zvečanska“, koji ima bogatu istoriju veoma uspešne saradnje sa Fondacijom Nj.K.V. Princeze Katarine.

„Ne postoji ništa na svetu dragocenije od osmeha na licu deteta, koje dobija ovaj izuzetni dar – saznanje da nije zaboravljeno. Kada neko zna da je njen ili njegov trud doneo taj osmeh, to je najveća nagrada na svetu. Nema veće satisfakcije od tog posebnog osećaja u srcu da je nečiji život učinjen boljim, i tada ste zaista iskusili šta je radost davanja.

Zahvaljujući podršci donatora i divnih ljudi iz Lajflajn Čikaga koji nastavljaju tradiciju podrške našoj deci svih ovih godina, moj suprug i ja se radujemo što ćemo ponovo obradovati više od 1.000 dece sutra, 5. januara, na našem tradicionalnom Božićnom prijemu za decu u Belom dvoru. Svima njima veoma smo zahvalni što su omogućili da najmlađima donesemo duh Božića i oplemenimo njihovo detinjstvo. Naša deca uvek moraju da znaju da su voljena. Nemamo pravo da ih ikada zaboravimo, ili da zanemarimo trenutak kada im možemo pružiti priliku da dobiju ovaj posebni dar“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Direktori sve tri ustanove izrazili su zahvalnost Nj.K.V. Princezi Katarini, Lajflajnu Čikago i fondaciji Princeze Katarine na kontinuiranoj podršci njihovim institucijama, koja čini veliku razliku u životima dece koja tamo žive.

Njihova Kraljevska Visočanstva su veoma zahvalni velikodušnim donatorima i dobrotvorima Lajflajna Čikago i članovima odbora Lajflajn Čikago, koji su i ove godine omogućili ugroženoj deci da osete radost i ljubav božićnih praznika.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.