fbpx
spot_img

Dragan Isailović – jedan od najuspešnijih kviz takmičara

Diplomirani inženjer tehnologije, Dragan Isailović iz Šapca, jedan je od najuspešnijih kviz takmičara u našoj zemlji. Zbog radoznalosti je počeo da se nadmeće u znanju, i na tom polju je među najboljima već dve decenije.

Knjige i sport su mu bile prve ljubavi. Čitao je mnogo i pamtio lako. Dve i po decenije radio je u laboratoriji šabačkog vodovoda, poslednjih sedam godina, šef je izvorišta. Retka su pitanja iz istorije i prirodnih nauka na koja ovaj Šapčanin ne zna odgovor.

„To dete koje voli da se igra još uvek živi u meni, i baviću se kvizovima sve dotle dok to dete u meni bude tražilo, odnosno sve dok budem imao tremu pred svaku emisiju. Ako ne bude treme, to je znak da treba da se povučem. Moj omiljeni kviz je naravno Slagalica i svoje najveće uspehe sam upravo tu postigao, pet učešća i 54 emsije koje sam snimio, osvojio sam praktično sve moguće plasmane“, kaže Dragan Isailović.

Dragan je bio pobednik 39. ciklusa najpopularnijeg kviza RTS-a, a 2022. pamtiće po vicešampionskom mestu koje mu je jedino nedostajalo.

„Znanje je zapravo jedino što čoveku niko ne može da oduzme. Sve materijalno možete sticajem okolnosti da izgubite u momentu, a ono što nosite u glavi, mislim na to znanje, uvek ćete naći način da ga iskoristite i da praktično, zahvaljujući tom znanju, obezbedite egzistenciju. I jedna možda bitnija stvar je duhovno bogatstvo koje se stiče znanjem i željom koja dolazi kao posledica radoznalosti i ljubavi, željom da obogatite sebe i svoju dušu“, smatra Isailović.

Za dve decenije, Dragan je učestvovao u 142 kviz emisije. Godišnje je imao bar po jednu pobedu u pet različitih formi i tri finala.

Najveći uspeh mu je što je svoju želju za znanjem preneo na ćerke koje su završile Medicinski fakultet. Dok smo pripremali prilog, stigla mu je najlepša vest, da je postao deda malog Gavrila.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.