fbpx
spot_img

Prof. dr Radmilo Janković iz Niša na čelu Udruženja anesteziologa i intezivista Srbije

Prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i direktor niške Klinike za anesteziju, reanimatologiju i intenzivnu terapiju izabran je za novog predsednik Udruženja anesteziologa i intenzivista Srbije. On se od danas i zvanično nalazi na ovoj funkciji.

Foto: Privatna arhiva FB Radmilo Janković

– Hvala mojim prethodnicima: prof. dr Nebojši Lađeviću, prof. dr Vojislavi Nešković, prof. dr Predragu Romiću, prof. dr Draganu Vučovićuc na velikom legatu koji su mi ostavili da čuvam i vodim. Hvala anesteziolozima Srbije na poverenju a iznad svega, hvala i slava našim učiteljima, velikim profesorima koji su utemeljili profesiju kojom se ponosimo – naveo je prof. dr Janković.

Foto: Privatna arhiva FB Radmilo Janković

Prof. dr Radmilo Janković je i sekretar Evropskog udruženja za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, zamenik generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš, profesor anesteziologije i reanimatologije na Medicinskom fakultetu u Nišu, član republičke stručne komisije za anesteziologiju i intenzivu terapiju Ministarstva zdravlja Republike Srbije, gostujući profesor na univerzitetu u Skoplju, počasni član Rumunskog udruženja anesteziologa, diplomat Evropskog udruženja anesteziologa i nosilac Karađorđeve zvezde.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.