fbpx
spot_img

Ako vam je u planu gubitak kilograma, onda ne treba da jedete posle ovog sata

Istraživanje otkriva novu tajnu dobrog izgleda i gubitka kilograma, ovoga puta u satima!

Mnogobrojne dijete koje se pojavljuju tvrde da su kraljice svih ishrana i da ćete uz pomoć njih dobiti idealnu figuru. Uvek je u pitanju hrana koju unosimo i aktivnosti kojima se bavimo, ali naravno, povrh svega stoji i tip tela koji imamo. Međutim, uvek se zanemari jedan od bitnih faktora kojim se bavilo više studija, a pitanju je vreme na koje treba ograničiti i tu zdravu ishranu.

Sigurno ponekad ni salata nije dobrodošla u kasnim satima, zato vam „Newscientist.com“ otkriva koje je to „idealno vreme“ da praktikujete zdravu ishranu.

Naime, rađeno je istraživanje sa više desetina ljudi koji su započeli rad na sebi i gubitku kilograma.

Određeno im je vreme ishrane od 7 do 15 časova. Jedenje svih obroka između 7 i 15 sati najmanje pet dana u nedelji može dovesti do gubitka težine uz podizanje raspoloženja i nivoa energije, što se i pokazalo u rezultatima.

Vrlo je postala popularna ishrana 16:8, što obeležava da od 24 sata treba jesti samo osam sati, dok ostatak prelazite na tečnosti (zdrave!)

Foto: Shutterstock

Ova vrsta dijete osim zadovoljstva sopstvenim izgledom, pruža i mnoge druge prednosti kao što su: stabilizovaniji nivo šećera u krvi, brže trošenje kalorija, manjak „skladištenja“ hrane u organizmu, zdraviji san. 

Vrlo je bitno ne opteretiti se ukoliko vam je u početku neizdrživo, ipak je vaše telo naviklo na drugačiji režim. Zato budite strpljivi prema svom organizmu.

Izvor: ona.telegraf.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.