fbpx
spot_img

Program „Putem šampiona“ Novak Đoković Fondacije predstavlja “Kutak za roditelje” na seriji turnira Teniskog saveza Srbije

Inovativni pristup “terenskog rada” programa “Putem šampiona” uz seriju od 8 turnira Teniskog saveza Srbije pruža direktno iskustvo stručnog rada i komunikacije sa roditeljima, decom, trenerima i svima koji su zainteresovani da kroz “Kutak za roditelje” obogate svoja znanja, iskustva i komunikaciju po seriji važnih pitanja za naše porodice i društvo u celini; prvi “Kutak” već 13. i 14. maja tokom turnira na TK “Crvena zvezda” u Beogradu – slede Novi Sad, Subotica, Niš, Čačak i druga mesta u Srbiji.         

    

„Putem šampiona“, poseban program Novak Đoković Fondacije posvećen pružanju pomoći roditeljima i trenerima budućih sportista kroz programe edukacije i šire podrške sa ciljem njihovog osnaživanja u ovoj posebno zahtevnoj ulozi, danas ima izuzetan značaj i vrednost za naše društvo – možda i najveći od svog osnivanja 2021. godine. Prepoznavši važnost momenta za stručno delovanje u ovoj bitnoj oblasti, njegovi predstavnici su odlučili da uvedu novinu u daljoj komunikaciji sa svojim sagovornicima – time što će programske aktivnosti sve češće biti priređivane “na terenu”. Na taj način bi programske aktivnosti bivale dostupne deci, trenerima roditeljima i svim zainteresovanim osobama još češće, na što većoj teritoriji Srbije – i u sinhronizaciji sa javnim događajima od posebne važnosti, a pogotovo onih sportskog profila.

Prezentacija programa Putem šampiona na Dečijem maratonu u Beogradu aprila ove godine.

U saradnji sa Teniskim savezom Srbije, tokom serije od predstojećih 8 turnira koja počinje takmičenjem u Teniskom klubu “Crvena zvezda” u Beogradu 13. i 14. maja a završava u Teniskom klubu “Novak” poslednje nedelje septembra ove godine – program “Putem šampiona” će postaviti svoj aktivni “Kutak za roditelje” u kome će za sve prisutne biti priređena stručna savetovanja, predavanja i diskusije iz programskog opsega. Mogućnost da se u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Nišu, Čačku i drugim mestima širom Srbije mladi sportisti i oni koji vode računa o njima u porodičnom domu, školi i na sportskom terenu direktno upoznaju sa stručnjacima i programom “Putem šampiona” daje novu  i izuzetno bitnu dimenziju radu, pomoći, saradnji i razmeni informacija i iskustava u pristupačnijem ambijentu i realnim okolnostima sportskog takmičenja – sa svim pratećim pojavama i pojedinostima.

Na panelu programa Putem šampiona u decembru 2021. godine govorili su Željko Obradović, Novak Đoković i Sonja Obradović.

“Posle veoma uspešnih i posećenih javnih i onlajn panel-diskusija u kojima smo imali čast da ugostimo takve stručnjake i legende našeg sporta kao što su Željko Obradović, Sonja Vasić, dr Ljubica Bačanac, dr Miljan Grbović, dr Ranko Rajović, Smiljana Grujić, Viktor Troicki i naši osnivači Novak i Jelena Đoković – kao i objavljenog novog izdanja “Priručnika za roditelje mladih sportista” dr Ljubice Bačanac – srećni smo što kroz “Kutak za roditelje” otvaramo novo i izuzetno važno poglavlje u radu našeg programa. “Putem šampiona” će kroz prisustvo na seriji turnira Teniskog saveza Srbije ostvariti aktivno prisustvo u sredinama širom naše zemlje koje su do sada možda samo čule za ono što radimo – ali nisu imale prilike da ostvare direktnu interakciju sa našim stručnjacima i programima, što je najvažniji deo komunikacijskog, edukativnog i saradničkog iskustva. Raznorodna i pristupačna forma aktivnosti projekta u okviru “Kutka” će sigurno pobuditi veliko interesovanje svih prisutnih na turnirima, i sa velikim pozitivnim nestrpljenjem čekamo da se upoznamo, pričamo, družimo i razmenjujemo stručne savete sa svima kojima je naš projekat namenjen – kao i onima koji iz njega mogu da izvuku važna životna saznanja i pouke!” ističe autorka programa “Putem šampiona” Novak Đoković Fondacije, Ana Jovanović.

Prijava za učešće u programu “Putem šampiona” u okviru “Kutka za roditelje” vršiće se na licu mesta, na predstojećim turnirima serije Teniskog saveza Srbije.

Zbog mogućih prostornih i terminskih ograničenja preporučujemo da se zainteresovani prijave što pre po dolasku na lokaciju turnira.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.