fbpx
spot_img

Promocija knjiga „MJESEČEVA SNOVIĐENJA“ i „DODIR LEPTIRA“

U organizaciji Udruženja balkanskih umetnika iz Subotice, održane su promocije knjiga „Mjesečeva snoviđenja“, autora Ivice Mijatovića iz Gradišta, Republika Hrvatska, i „Dodir leptira“, autorice Radmila Šandor iz Sremske Mitrovice, Republika Srbija.
Organizator, odnosno predsjednica udruženja, Dijana Uherek Stevanović, osmislila je bogat dvodnevni program. 02. lipnja posjetili smo jezero Palić, Majkin salaš, te upoznali ljepote i specifičnosti toga kraja. Na večer, u cafe galeriji „Kunst“ Radmila Šandor održala je svoju promociju uz prisustvo svog urednika (Ivo Mijatović) koji ju je predstavio publici. Drugi dan, 03.lipnja 2017.god. obišli smo grad Suboticu, upoznali se s njegovim ljepotama i specifičnostima, a na večer u caffe slastičarnici „Zlatna lipa“ na samoj šetnici grada Subotice, predstavio se Ivo Mijatović sa svojom knjigom „Mjesečeva snoviđenja“, kome je gost bila Radmila Šandor. Obje večeri autore su pratili i gosti pjesnici…Vedran Horvacki, te Robert Detki…

I.M.

 

UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKAhttp://ubu.mojsajt.rs/
Nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.