fbpx
spot_img

Promocija knjige poezije „Dva lica ljubavi“ Svetlane Todorović

Promocija knjige poezije „Dva lica ljubavi“ Svetlane Todorović

U organizaciji međunarodnog udruženja književnih stvaralaca  i umjetnika „Nekazano“  u Baru uz prisustvu brojne publike promovisana je knjiga poezije „Dva lica ljubavi“ beogradske pjesnikinje Svetlane Todorović.

“Svetost riječi, ljubav,iskrenost i neprestano traganje su obeležje  poezije Svetlane Todorović. Pjesnikinje koja je svoju poetsku zrelost i odlučnost da traje u poeziji  potvrdila ovom knjigom na radost nas kao Izdavača. Te je kao takvu preporučujem čitaocima sa nadom da će nas uskoro obradovati sa novom knjigom!” – riječi su Labuda N.  Lončara koji se ove večeri  pojavio  kao  recenzent,  izdavač I voditelj programa.

Backović Branislav, novinar i publicista je na zanimljiv način vodio razgovor sa autorkom  i svojim je pitanjima navodio da govori o njenim  počecima bavljenja poezijom kroz rad sa djecom.

O autorki

 

Kasnije, Lončar je publiku upoznao sa podacima o autorki i iznio da jeSvetlana Todorović Ceca,rođena Krantić, rođena 1957.godine u Vrčinu – Beograd.Diplomirala je na Defekto-loškom fakultetu 1980. godine.Živi u Beogradu i radi kao stručni saradnik u zdravstvu, u kliničkom centru Srbije, na klinici za ORL i MFH, u dečijoj ambulanti za audiološku dijagnostiku i rehabilitaciju.Svoje dugogodišnje iskustvo u radu sa decom pretočila je u nekoliko izdanja knjiga za decu sa kojima je i ušla u svet pisanja. Od tada uspešno pliva u poetskim vodama, kako u Srbiji, tako i u međunarodnim vodama. Knjiga “Dva lica ljubavi“ je produkt uspešne sadadnje pesnikinje i međunarodnog udruženja “Nekazano“ iz Bara u Crnoj Gori čiji je član.

Posle toga je pozvao kolege pjesnike da pročitaju po jednu pjesmu iz nove knjige Svetlane Todorović a  koji su to sa zadovoljstvom prihvatili.

 

Pjesnici govorili pjesme svoje prijateljice

 

Branka Knežić, Vladimir Cerović, Anika Vuletić I Labud N. Lončar su po svom izboru pročitali svetlanine pjesme. Autorka je zahvalila svojim kolegama a onda sama pročitala  par pjesama koje su njoj drage a na zadovoljstvo publike.

Udruženje žena Zete “Gospojine”

 

U drugom dijelu večeri  „Udruženje žena Zete Gospojine“ iz Golubovaca, Podgorica  učestvovalo su kao gost  i prijatelj udruženja „Nekazano“ .

Predsjednica udruženja  Olga Dabović Klikovac zahvalila se ljubaznim domaćinima na lijepom i toplom dočeku a naglašavajući prijateljstvo i dobru saradnju dva udruženja.

Snežana Vulin – Djuretić, inače nastavnica i slikar pozdravila je prisutne i govorila o radionicama u kojima oživljavaju stara i skoro zaboravljena zanimanja i spajanje modernih tehnika na očuvanju istih.

Anika Vuletić je govorila o nastanku „Gospojina“ i posebno se osvrnula na  dobru saradnju sa međunarodnim udruženjem književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“  ističući činjenicu da je ona jedna od tri osnivača „Gospojina“ ali je isto tako i član udruženja „Nekazano“!

 

Pjesnici govore svoje stihove

 

Po završetku oficijalnog dijela večeri prisutni pjesnici su govorili svoje pjesme. Tako se ispred grada Niša publici svojom poezijom predstavila Slavka Masoničić Vojinović, čiji su preci inače iz Crmnice, barska opština. Ona se inače  nalazi na godišnjem odmoru pa ju  je privukao poziv na promociju i druženje koje je pronašla na društvenim mrežama.

Pjesnike Podgorice su predstavile pjesnikinje Olga Dabović Klikovac i Anika Vuletić kao i mladi Danilo Pečurica.

Crmnicu su predstavili svojom poezijom Svetozar Đurišić i Željana Popović dok su Bar predstavili Labud N. Lončar, Mladen Babović, Branka Knežić, Srđan Leković, Nataša Lečić, Miško Vučinić i Vladimir Cerović.

Pokloni i zahvaljivanja

 

Na kraju ispred pjesnika Bara autorki Svetlani Todorović koja ovih dana završava gostovanje u Baru poklon je uručila Nataša Lečić, i to sopstveni umjetnički  rad.

A „Gospojine“ su Labudu N. Lončaru predsjedniku udruženja „Nekazano“ poklonile dvije umjetničke slike iz svoje radionice. Jednu je uradila Olga Dabović Klikovac a drugu Snežana Vulin – Djuretić.

Posle zahvaljivanja i međusobnih čestitki Svetlana Todorović je prisutnima poklonila po jedan primjerak svoje  knjige, uz potpis.

Crmničkim vinom i pršutom kasno u noć završilo se ovo veličanstveno i lijepo veče.

 

Milenko Miško Jovanović

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.