fbpx
spot_img

Računarski fakultet ubedljivo prvi iz informatike na Elektrijadi

Na takmičenju iz informatike na ovogodišnjoj Elektrijadi ekipa studenata Računarskog fakulteta osvojila je prvo mesto!

Prvo mesto iz informatike na Elektrijadi

 

Pobednički tim činili su Dušan Zdravković, Nikola Jovanović i Ivan Dejković. U individualnoj konkurenciji iz informatike izvanredne rezultate ostvarili su studenti Dušan Zdravković (prvo mesto) i Nikola Jovanović (drugo mesto).

 

RAF-ovci su na ovogodišnjoj Elektrijadi zablistali u svim naučnim disciplinama u kojima su učestvovali. Osim što su ekipno osvojili prvo mesto na takmičenju iz informatike, odlične rezultate postigli su i na takmičenjima iz matematike, objektno orijentisanog programiranja, i fizike.

 

Na takmičenju iz matematike ekipa studenata RAF-a (Radoica Draškić, Luka Vukelić i Dejana Mandić) zauzela je drugu poziciju, a individualno Radoica Draškić treće mesto.

 

Svoje programersko znanje dokazali su i na takmičenju iz objektno orijentisanog programiranja gde je ekipa RAF-a osvojila drugo mesto. Ovaj uspešan tim činili su Dušan Zdravković, Stefan Živković i Vukoman Stojanović, dok se pojedinačno izdvojio Dušan Zdravković zauzevši prvo mesto.

 

U fizici RAF-ovci su zauzeli treću poziciju (Miloje Đukanović, Nikola Tasić i Jovana Todorović), a treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo je Miloje Đukanović.

 

Elektrijada je međunarodni susret studenata elektrotehnike koji traje pet dana i ujedinjuje studente širom Balkana, a ove godine održavala se u Budvi, od 19. do 24. maja. Ukupno 9 fakulteta takmičilo se u naučnim disciplinama, a to su:

  • Elektrotehnički fakultet Beograd,
  • Elektrotehnički fakultet Banja Luka,
  • Fakultet tehničkih nauka Novi Sad,
  • Elektronski fakultet Niš,
  • Računarski fakultet Beograd,
  • Fakultet elektrotehnike u Tuzli,
  • Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo,
  • Fakultet tehničkih nauka Čačak,
  • Elektrotehnički fakultet Podgorica.

 

Računarski fakultet je počeo da se takmiči na Elektrijadi od 2016. godine i do sada je jedini privatni fakultet koji je na njoj učestvovao.

Izvor: najstudent.com

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.