fbpx
spot_img

Rekorderka među majkama u Srbiji: Četvoro dece na rođenju teške ukupno 20.550 grama donela je na svet tridesetogodišnja Slađana

U šabačkom porodilištu rođena je vicešampionska beba u težini, a mama Maksimović Slađana rekorder je u težini rođene dece.

Od najmanjeg drugara Teodora je teža više nego duplo, od većine beba i duža za 8 centimetara.

Sa 5 kilograma i 600 grama dobila je vicešampionsku titulu u porodilištu, odlične ocene, ime jedne carice i neskrivenu radost majke zbog najteže bebe u porodici Maksimović u Krnulama.

Foto: RTS printskrin video

“Bila sam velika svi su mislili da nosim trojke, ali ja sam se borila da budem što aktivnija, više sam jurila sa decom i sve je izašlo bez problema,” kaže mama Slađana.

Sa četvoro dece na rođenju teške ukupno 20.550 grama tridesetogodišnja Slađana je rekorder medju majkama.

“Sve prirodno, bez epidurala, bez tableta za bolove, bez ičega, bez ikakvih komplikacija,” navodi ona.

Pre 12 godina sa 5 kilograma i 250 grama stigao je Dušan, potom najsitnija Katarina sa 4 kilograma i 200 grama, a dvogodišnjoj Milici rođenoj sa 5,5 kilograma, titulu je sada preuzela 100 grama teža Teodora.

“Svi su iznenađeni sa kilažom, a ja sam presrećan, obradovao sam se kad mi je supruga javila, naravno naravno da sam morao duplo da častim,” objašnjava otac Slobodan Maksimović.

Najkrupnija beba rođena u Šapcu teška je 6 kilograma i 200grama. Bucmasti podmladak u porodilištu nije retkost.

“Sve je više majki koje rađaju krupnu decu, ja im čestitam na hrabrosti i najčešće su takvi porođaji prirodnim putem i bez komplikacija,” navodi dr Dragan Milošević, načelnik odeljena ginekologije i akušerstva Opšte bolnice Šabac.

Foto: RTS printskrin video

Teodorina mama kaže da bebe obično po rođenju nose odeću veličine 56, a da će njena ćerka odmah u garderobu veličine 74.

U nešto manje benkice i štramplice će i drugar iz sobe. Sa pet kilograma Marko je kažu srećne majke, po težini pravi momak za Teodoru.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.