fbpx
spot_img

Renato Henc o pesmi „Tebi ljubavi“: Kad god bi krenuo sa tekstom da radim stao bih kod – Ljubavi moje tri!

Njegova muzika se zasniva na realnosti, iskustvima kroz koje smo svi prošli. Nema mistifikacije, čitanja između redova, nema neistine i pretvaranja. Nema kupovine publike ni podilaženja masovnim histerijama, ima samo iskrenosti. On jeste čovek koga vode intezivne emocije, ali o njima ne pravi epopeje po štampi i televizijama, on ih piše i zato su trenuci kada stvori novu pesmu i bude siguran u nju neuporedivi i veoma dragoceni. Muzika je jako povezana sa emocijama, raspoloženjem, duhovnim stanjem.

Photo: Bojan Trailovic
Photo: Bojan Trailović

Marko Spirić: Koja se pesma izdvaja kao najreprezentativnija?

Renato Henc: Sa albuma „Beskonačna sreća“, u izdanju PGP-RTS, nalazi se pesma „Tebi ljubavi“. Prva verzija pesme, koja je zadržala svoju muziku ali tekst nije, bila je u fazonu da se kao, grubo rečeno opraštam, dugo sam se mučio da nastavim pesmu, stao sam negde kod refrena. Kad god bi krenuo sa tekstom da radim stao bih kod- Ljubavi moje tri, nikad više neću….. Jednostavno nije mi se dalo.

Marko Spirić: Da li te je neki događaj u životu naveo na to da napišete ovu pesmu i album nazovete „Beskonačna sreća“?

Imao sam neki humanitarni koncert u Bugarskoj, za decu bez vida. Krenuo sam preko Kučeva, Majdanpeka ka Negotinu. Kod Klokočevca sam se okrenuo sa nepunih 50km/h, izbegao sam ponor od 4m u hladnu reku Pek, pošto volan nije ničemu služio, nalazio sam se na ledu. Uhvatio sam malo šljunka i pun desni me je spasao reke, ali prevrtanja nije.

Kad sam se našao naopačke, pored mene se stvorila knjiga Vladike Ignjatija, koja mi inače stoji na zadnjoj tabli iza sedišta. Bio je to 13. decembar Sveti Andrej. Bogu hvala, autu je bila totalna šteta, meni, Bogu dragom hvala, ništa. Samo sam postavio auto na šlep, ja sam stopirao auto sa bugarskim tablicama, koji me je odveo do granice. Posle su me preuzeli organizatori. Srećom stigao sam na vreme. Kad sam stigao kući, plakanje grljenje i sve što ide kad je srećan završetak. Onda sam ih sve tri spustio dole u muzičku radionicu (studio) i pustio pesmu koja mi je sve vre odzvanjala u glavi. E, tek je tad krenuo plač, pesma je baš opisivala ovo što mi se desilo. Moja supruga Joka mi rekla da jeste divna, ali tekst moram menjati. Tako da je to danas predivna balada “ Tebi ljubavi“.

Marko Spirić: Da li planiraš da svoje fanove iznenadiš solističkim koncertom i kada to možemo da očekujemo?

Da, ja sam pun iznenađenja što se tiče muzike i pevanja, planiram solisticki koncert, krajem ili početkom godine, maksimalnu podrsku imam od Radio Beograda, RTS i moje izdavačke kuće PGP RTS-a. Čekamo da se neke radnje unutar Doma sindikata završe i mislim da ću biti prvi koji će zakoračiti i odsvirati svoj solistički koncert. Što se tiče samog sviranja, pripremam kolaž obrade dobro poznatih pesama koji je u toku, koje ću da prepevam u latino, dzez i flamingo fazonu, spremam i svoj CD koji je u pripremi, imam dosta aranžera, tekstopisaca, ljudi koji su pravili muziku. Na nekoliko pesmama pojaviću se ja kao autor i kantautor. Očekujem neočekivano da svi napravimo ono što stvarno leži u srcu jednog muzičara i jednog pevača.

Novinar Marko Spirić

SPONZORI PORTALA “POKAZIVAČ” : 
 Sinonim za udobnost naših korisnika!
24 sata Vama na raspolaganju! Proverite zašto smo najbolji “HALO TAXI” – VRANJE  
Kontakt: 017-400-400 i 063-7-400-400
Mi vozimo naš grad “HALO TAXI” – Udoban, bezbedan i stize uvek na vreme! ♥
Posetite najbolji kozmeticki salon SILUETTE 
ul.Lenjinova 19 – Vranje 
telefon: 069/12-47-958 💖 💝 💕 💓 
Vaš partner na putu do lepote !

 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.