fbpx
spot_img

Roman “Moj dom” Katarine Perić

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” bogatije je u svom izdavaštvu za još jedan naslov. Objavilo je roman “Moj dom” mlade autorke Katarine Perić, diplomiranog filologa engleskog jezika i književnosti. Recenziju romana napisala je Gordana Sarić, književnica iz Nikšića.

Katarina Perić

“Ovo je njen prvi roman, koji prati život, uspon i pad jedne prosječne porodice sa naših prostora devedesetih godina. Ratove, sankcije, lične uspjehe i padove.

Glavni junakinja ovog romana uspijeva da savlada sve izazove koje je život pred nju postavio i na kraju svoj mir ili “svoj dom” nalazi u Baru, na obali Jadranskog mora. Autorka Katarina je sjajan mladi romanopisac i sudeći po njenom prvom romanu, romanu – prvijencu Bar je dobio sjajnog proznog stvaraoca pred kojim je sjajna budućnost. U ovom romanu ona na tako  lagan i jednostavan  način, i upotrebom jednostavnih riječi drži pažnju čitaoca od početka do samog kraja. Roman se čita u jednom dahu. Katarina  je nastavnik engleskog jezika, na zamjeni,  u Srednjoj ekonomsko ugostiteljskoj školi, u Baru, sa kojom naše udruženje inače ima sjajnu saradnju i čiji učenici i učenice imaju veoma talentovane mlade pjesnike i pisce, čije smo radove već objavljivali u našim časopisima i zbornicima. Zadovoljni smo što je Katarina Perić, novi član  udruženja “Nekazano” i raduje nas činjenica da je izabrala da mi budemo izdavači njenog romana. – riječi su Labuda N. Lončara, predsjednika udruženja Nekazano.

***

Katarina Perić, djevojačko Ratković, diplomirani je filolog engleskog jezika i književnosti.

Rodjena je Beogradjanka, a od svoje udaje, već 14 godina živi u Baru. Majka je dvoje djece.

Uz profesorski poziv i rad sa djecom, svoju kreativnost iskazuje kroz autorsko stvarlaštvo.

Pisanje je njena ljubav i potreba još od djetinstva.

Kao svoj prvijenac, ova hrabra autorka predstavlja autobiografski roman „Moj dom“.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.