fbpx
spot_img

Roksanda Ilinčić podržala projekat ,,Školice života”

„The Poetry of Colour” (Poezija boja), modna izložba čuvene srpske dizajnerke Roksande Ilinčić, koja živi i radi u Londonu, otvorena je u izložbenom prostoru kompanije Belgrade Waterfront. Otvaranje izložbe obeležio je i početak saradnje Roksande Ilinčić i Fondacije Novak Đoković pružanjem podrške dizajnerke projektu „Školice života“. 

Uokviru projekta ,,Školice života Fondacija gradi i renovira predškolske ustanove u ekonomski manje razvijenim oblastima, kako bi deca koja žive u ovim okruženjima imala što bolje mogućnosti da se razviju u samouverene, sigurne i uspešne pojedince.

,,Velika mi je čast što nastavljam sa humanitarnim radom ovde u Beogradu, ovoga puta podrškom projektu „Školice života“ koji sprovodi Fondacija Novak Đoković. Za mene su osnaživanje dece i podrška u nezi, razvoju i obrazovanju naredne generacije ključni za postavljanje temelja naše budućnosti. Raduje me što sam u prilici da učestvujem u tome ovom divnom prilikom, u gradu u kom sam odrasla i bila inspirisana da ostvarim svoje snove i uverenja. Nadam se da ćemo, podržavanjem ovog važnog cilja, pomoći deci da sanjaju isto tako velike snove, da veruju u sebe i da postanu sve ono za čim teže”, rekla je Roksanda Ilinčić.

Beograd je grad koji je inspirisao mnoge moje kolekcije i posebno moju ljubav prema bojama. Izložba ‘The Poetry of Colour’ zapravo je moj lični izbor modela, predstavljenih u okviru jedinstvene instalacije koju sam osmislila specijalno za ovu priliku i kao podršku Fondaciji Novak Đoković

,,Beograd je grad koji je inspirisao mnoge moje kolekcije i posebno moju ljubav prema bojama. Izložba The Poetry of Colour zapravo je moj lični izbor modela, predstavljenih u okviru jedinstvene instalacije koju sam osmislila specijalno za ovu priliku i kao podršku Fondaciji Novak Đoković”, rekla je naša poznata dizajnerka, Roksanda Ilinčić.

,,Veoma smo zahvalni Roksandi što je odlučila da podrži naš projekat ,,Školice života” i što je prepoznala značaj predškolskog obrazovanja dece u Srbiji. Ovo je početak divne saradnje koja će mnogoj deci u Srbiji pružiti šansu za kvalitetniju budućnost”, rekla je nacionalna direktorka Fondacije, Maja Kremić.

U Školicama života deca uzrasta od 3 do 5 godina imaju uslove za harmonični razvoj, usvajanje znanja i veština potrebnih za svakodnevni život. Ovaj projekat Fondacija realizuje u saradnji sa predškolskom ustanovom, lokalnom samoupravom i u saradnji sa CIP – Centrom za interaktivnu pedagogiju.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.