fbpx
spot_img

Rukomet: Pehar otišao u Norvešku

Rukometašice Norveške dominantno su osvojili novu titulu prvaka sveta. Žrtva je ovog puta bila selekcija Holandije, koja nije imala nikakve šanse tokom meča, tokom kog je Norveška prikazala zaista sjajan rukomet, pritom ne ostavljajući ni gram nade Holandiji, da može do najvećeg uspeha u njihovoj istoriji. Već na poluvremenu Norveška je imala ogromnu prednost od 20:9, pa je već tada veliko slavlje u Norveškoj moglo da počne. Skandinavke je predovodila fenomenalni golman Kari Grimso, koja tokom meča skupila čak 23 odbrane! Na kraju isteka šezdesetog minuta. velikih 31:23 i slavlje je moglo da počne. U utakmici za bronzanu medalju, Rumunija je bila ubedljiva protiv Poljske 31:22.
Za najboljeg strelca turnira proglašena je Kristina Neagu, a ona je ujedno i najkorisniji igrač celog prvenstva. Treba istaći da je naša Sanja Radosavljević proglašena za najbolje mlado levo krilo na prvenstvu i pored velikog kraha naše reprezentacije.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...