fbpx
spot_img

Satiričarenje Miodrag Tasić

DARVIN U SRBIJI!
Srbiju i srpski narod u celini opterećuju brojne muke i problemi. Pregovori s Evropskom unijom, otvaranje poglavlja, pregovori s „državom Kosovom“ i vrlim kosovskim državnicima tipa Tači, Mustafa, uskoro neki Haradinaj, Pecoli, potom Rama i Nišani, dragi prijatelji iz Albanije! Ne treba zaboraviti ni dobrosusedske odnose, čitaj bratske s Montenegrom, to jest Milom Đukanovićem i kompanijom, pa s Hrvatskom, Makedonijom, Federacijom BiH, što reče počivši predsednik Srbije Toma Nikolić – Srbija nema više neprijatelja u okruženju. Rekao bih i šire. Treba samo pogledati kako smo od neprijatelja i srbomrzaca Blera, Klintonovih, Gerharda Šredera dobili velike i dobro plaćene lobiste i saveznike. Pa nas ceo svet veliča i divi nam se. Možda se i dive zbog činjenice kako nas još ima kad imamo vlast kakvu imamo?
No, vratimo se mi nečemu drugom. Trenutno Srbiju potresa inicijativa za ukidanje Darvinove Teorije Evolucije iz nastavnog školskog programa. Inicijativu su pokrenuli brojni stručni i ugledni ljudi; akademici, profesori univerziteta, naučnici i kulturni delatnici. Međutim, još više je onih koji su naprečac i s gađenjem odbacili i svaku pomisao o proveri jedne davno prihvaćene naučne teorije. Kao sad će neko da negira razvoj čoveka od majmuna! Kako da ne. I u pravu su, svakako. Da zanemarimo sve drugo vezano za Teoriju Evolucije, ali da je čovek nastao od majmuna, primera je bezbroj. I svakim danom brojnost majmuna se uvećava. Ako je suditi po onome ko nam državu vodi!
Ovakve epohalne rezultate kakve ostvaruje srpska vlast zbilja ne mogu ljudi da načine. To su ili nadljudi, mislim vanzemaljci, ili nešto fizički jače od čoveka. Vanzemaljci, priznaćemo, nisu. Znamo se, uglavnom. Ko im je bio deda, otac, brat, kum, pobratim… Možda je otac tu i tamo sporan, ali majka nije. Ipak su s ove planete. Biće da su nešto iznad ljudskih mogućnosti. Da rečemo životinje. Jer rade kao konji (bez prekida), izdržljivi kao mazge, verni i dosledni poput hijene, pametni kao? Tu već nemam reči. Sve u svemu definitivno su nastali od majmuna. To čovek nije mogao da podari. Nevolja je jedino u tome što od majmuna nisu mrdnuli ni za mic. A ni mi kao narod nismo daleko od šimpanza i gorila. Inače ko bi razuman trpeo ovako nešto?
Miodrag Tasić

Deana Sailović
Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.