fbpx
spot_img

Satiričarenje Slobodan Janković

ZGLOBOVI
Zglobovi omogućavaju savitljivost, a to je jedan od uslova za uspijeh u životu. Bez zglobova bismo bili ukočeni, kao ona stvar i naši šefovi bi nas vrlo brzo slomili. Ovako, savitljivost je dobra vrlina jadnog čovjeka kome je suđeno da se klanja ili da se sklanja.
Postoje sitni i krupno zglobovi.
Kičma je sastavljena od zglobova koji se zovu pršljenovi. Zahvaljujući njima, kičma je savitljiva a zahvaljujući savitljivosti kičme ti zglobovi (prešljenovi) su dobili svoje jastučiče koji ih štite od međusobnog trenja. Kada bi takvi jastuci bili između političkih stranaka ne bi bilo ovolikog trenja među njima. Zglobovi se podmazuju na različite načine. Čim smanjka podmazivanja nastaje trenje i škripanje. Uostalom, kao i u politici.
Veliki zglobovi su velika stvar, mali zglobovi su obične koščice.Veliki zglobovi su obavijeni ligamentima koji ako pucaju što stvara dodatne mogućnosti zarade ortopedima. Jer, kad ti neko
dobro naplati za mali zglobić, kako će tek drugi za veliki. Ljudi se rađaju sa zglobovima i to im nije dosta pa se onda rađaju sa čašicama na koljenim zglobovima. Zato li teturamo kroz život? Karlični zglobovi su veliki zglobovi, a murškarcima opet nikada dosta pa traže ženske se velikim stražnjicama. Od kada je izabrana najveća guza na svijetu, svijet se promijenio, pa je sve više onih koji bi da prilaze otpozadi.
Slobodan Janković

Deana Sailović
Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.