fbpx
spot_img

Gordana Maksimović: Dozvolite sebi nešto novo

  Koliko puta ste krenuli da uradite nešto drugačije, da kupite nešto drugo, da idete nekim drugim putem, da spremite kolače na drugačiji način, da se ošišate po prvi put na kratko, da kupite neki parfem koji do sada niste koristili, da naručite hranu u restoranu koju da sada niste jeli, i mnoge druge stvari, ali vi uvek radite na uobičajeni način, bez hrabrosti da napravite ili uradite nešto novo i drugačije.

  Koliko puta ste nešto hteli da kažete nešto, novo, drugačije, a rekli ste na isti način kako i svaki drugi put i ako ste se zarekli da više nećete tako. Koliko puta ste isto reagovali na partnera, decu, roditelje i ako je vaša odluka bila da morate nešto menjati u tom odnosu. Mnogo toga je što radite uvek na isti način, a očekujete drugačije rezultate. Ne ide to tako! Ako sve ponavljte i radite  isto, šta pri tome očekujete da dobijete? Pa, naravno isto i uvek isto. To je nešto što morate da promenite, ako želite u životu da svedočite drugačijim rezultatima. Jer ne možete raditi isto, a očekivati drugačije rezultate.

  Krenite od danas drugačije. Kako? Drugačije, pa na primer, nemojte sve isto uraditi ujutru kada ustanite, promenite ustaljenu rutinu, pa vi ste kreator svog života, samim tim i tog dana. Iskreirajte sve onako kako želite, neka to bude za početak vaš scenarijo, baš onako kako samo vi možete da zamislite. Napravite male ceremonijale posvećene vama. Uživajte čim otvorite oči, nasmešite se, protegnite se kao mačka i poželite sebi dobro jutro. Napravite par vežbica u krevetu i to bi  za početak bilo vaše drugačije jutro. A onda sledi ono najvažnije, i nikako ne zaboravite da budete zahvalni za još jedan dan u vašem životu. Radujte mu se i budite srećni. Zahvalite za sve, čega se možete setiti u tom trenutku, a verujte mnogo je toga. Vaš udoban krevet, mirišljava posteljina, jastuk, soba u kojoj spavate, zahvalite se na partneru, ako ga imate, na deci i na svemu na šta vam padne pogled dok koračate kroz svoj dom.

U kupatilu, ne zaboravite da se pogledate u ogledalo, nasmešite se toj osobi koja vas posmatra i na  koju često umete da zaboravite. Primetite sve što je dobro, sve što krasi taj lik, preskočite onu uobičajenu kritiku i iznalaženje šta je to što vam smeta na njemu. Ne bi bilo loše da mu namignete, što bi značilo, da se dobro razumete, za sve  prilike i neprilike koje vam se pojavljuju na životnom putu. Krenite dalje u vaše jutro. Uživajte sami sa sobom ispijajući vašu prvu kafu ili čaj, uživajte u miru i samoći i birajte svoje misli, jer to je vaša volja. Miran početak dana uz zahvalnost i lepe misli je dobar početak. Po jutru se dan poznaje, kaže ona poznata izreka i to je zaista prava istina. Pa ako vam tako jutro krene, to obećava dan gde ćete vladati i situacijama i vremenom i sa svim dešavanjima koja su neminovni pratilac još jednog vašeg dana. Samo je bitno da sačuvate taj mir jutra, tokom dana, jer samo tada ćete uživati i nositi se sa svim izazovima koji su neminovni.

   Tako je za sve, kao što kreirate jutro tako kreirate čitav svoj život. Budite slobodni i otvoreni da unesete neke novine u svoj život, pokušajte da radite nešto drugačije, možda vam se rezultati dopadnu. Nemojte da bude prekasno, za neke promene, pa da vas starost pita gde vam je bila mladost. Budite radoznalo deta, ispitujte, probajte, prihvatajte, ali isto i odbacujte sve ono što vam ne služi. Priglite samo ono što vas veseli, raduje i ispunjava dobrim vibracijama. Ne dopustite da vam drugi kvare vaše planove i da tuđa mišljenja utiču na vas. Sklopite sporazum sa samim sobom i radite sve ono što vam prija i sve ono što vas vodi bliže cilju. Drugi na tom putu biće uz vas, pored vas i protiv vas. Ništa ne shvatajte suviše lično, svi ste vi slobodni kreatori svog života. Kao što vi ne trebate da se trudite da menjate tuđe živote, tako da tuđi pokušaji da menjaju vas, ostaće samo pokušaji, ako izostane vaša reakcija.

Svaka novina u životu donosi vam radost. Usudite se i dopustite da nekim novim stvarima, ljudima i prilikama, da pokucajau na vaša vrata. Budite slobodni, otvorite ih širom i recite jedno veliko:DA! Da, svemu onome što želite, o čemu sanjate, o čemu možda maštate, a do sada ste uporno govorili :Ne! Budite slobodni, dozvolite sebi nešto novo, drugačije i osetite radost koju donosi svaka, pa i najmanja  promena.

Gordana Maksimović
Gordana Maksimović
Dipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva. Gordana je motivaciski govornik i životni trener, kao i autor jako posećenog bloga, you tube kanala i životnog priručnika MIRIS POZITIVNOG DUHA. Svet bi bio mnogo bolji kada bismo prvo radili na sebi i sopstvenim razvojem bili primer drugima, da uvide da sve može drugačije. Ja to radim ,a vi?