fbpx
spot_img

SAVET: MANIKIR U 5 KORAKA

Lepi nokti
foto:polacene.rs

Prošlog puta smo govorili kako da pobedite „listanje“ noktiju, a sada ćemo vam podeliti par saveta kako da sami uradite manikir u pet koraka kod kuće:

Korak prvi: Preskoči natapanje ruku, jer su, kao što smo već rekli, zbog vode nokti slabiji. Umesto toga, skloni lak i trljajte nokte četkicom ispod tekuće vode.

Korak drugi: Natrljajte zanoktice uljem za bebe da biste ih učinile mekšim ili posebnim proizvodima koji su namenjeni za to. Zanoktice gurajte pozadi pomoću štapića od vate za bebe, jer su mekši nego pribor koji se za to obično koristi i samim tim ne može doći do povređivanja.

Korak treći: Pažljivo turpijatej nokte u jednom smeru. Tako biste izbegle „cepane“ nokte koji bi mogli da se zakače za odeću i da vam se na taj način slomi nokat.

Korak četvrti: Trljajte nokte maslinovim uljem svakoga dana kako biste ih ojačale i dala potrebnu vlažnost. Mazanje laka svakoga dana će učiniti da vam nokti budu tanji i povećaće sušenje.

Korak peti: Posvetite svojim noktima onu količinu pažnje koju posvećujete licu. Svake dve nedelje stavite na njih masku koju obično koristite za lice.

Stavite ovu mešavinu svuda preko ruku i noktiju. Ostavite pet minuta, a potom isperite toplom vodom. Možete prvo da stavite ovu masku na lice, a potom na ruke i zaista ćete se osećati kao u pravoj kozmetičkoj banji, a rezultati su fantastični.

Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".