fbpx
spot_img

Šesti kragujevački polumaraton i tradicionalna “Trka za srećnije detinjstvo“

Šesti kragujevački polumaraton, u organizaciji Atletskog kluba “Maraton KG“, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, startovaće u nedelju, 7. oktobra u 11 časova, ispred zgrade Gradske uprave.
Ovo je jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u Kragujevcu, koja okuplja veliki broj profesionalnih sportista i rekreativaca, rekao je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta. Prošle godine smo slavili mali jubilej, a nadam se da nas očekuje još mnogo jubileja. Ovakve manifestacije su dobra promocija grada, ali i samog sporta i zdravih stilova života.

Prema rečima Nenada Lukovića, organizatora manifestacije, pored polumaratonske i štafetne trke na 21 km, biće održana i tradicionalna “Trka za srećnije detinjstvo“, a od ove godine priključio nam se i podmladak Rotari kluba sa “Oktobarskom trkom sećanja“. Takođe biće organizovana i “Trka zadovoljstva“ na 5 km, koja ima humanitarni karakter. Mislim da smo, dobrom organizacijom i velikim zalaganjem, uspeli da napravimo jednu tradicionalnu manifestaciju, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara, kaže Luković.

Svi zainteresovani, koji se nisu prijavili elektronskim putem za učešće u polumaratonskoj trci, moći će to da učine i na dan trke, u zoni starta. Trčaće se centralnim gradskim ulicama, Zorana Đinđića, Nikole Pašića, 27. marta,  Lepeničkim bulevarom do Metroa gde se pravi zaokret i vraća se nazad pored knjižare “Most“. Trka se sastoji od četiri kruga, koja ukupno čine 21 km.

Deo kragujevačkog polumaratona biće i tradicionalna “Trka za srećnije detinjstvo“, koju Crveni krst, uz podršku grada, organizuje 33. put. Cilj ove jedinstvene humanitarno-rekreativne akcije je da se prodajom učesničkih brojeva po ceni od 50 dinara obezbede sredstva za pomoć bolesnoj i siromašnoj deci Kragujevca. Start trke je u nedelju u 10 časova, ispred zgrade Gradske uprave. Za najmlađe učesnike biće organizovani i zabavni sadržaji, saveti za roditelje i stomatološki pregledi.

Izvor i foto: kragujevac.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.