fbpx
spot_img

Škola „6. oktobar“ dobila pomoć princeze Katarine i Lajflajna Čikago

Beograd, 30. januar 2023. – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago, koja je pod pokroviteljstvom Njenog Kraljevskog Visočanstva, realizovali su značajnu donaciju školi „6. oktobar“ u Kikindi. Ova ustanova realizuje obrazovno-vaspitni rad sa učenicima osnovnoškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju (intelektualne, čulne i motoričke smetnje).

Glavni cilj ove donacije je poboljšanje uslova za učenje dece, a omogućena je velikodušnošću porodice Stanić i Pitsburškog komiteta Lajflajna Čikago.

Škola je dobila pomagalo „guseničar“, uređaj koji se koristi za podizanje invalidskih kolica uz i niz školske stepenice, što je obezbedila porodica Stanić, kao i dve specijalne hodalice za pomoć deci sa cerebralnom paralizom za efikasniju fizikalnu terapiju i za praćenje nastave, što je donacija Pitsburškog komiteta.

„Veoma sam srećna što smo uspešno realizovali još jedan važan projekat usmeren na pomoć našoj deci. Od srca zahvaljujem Humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago, porodici Stanić i Pitsburškom komitetu na prikupljenim sredstvima i na njihovoj spremnosti da uvek podrže ovakve projekte.

Svi moramo da učinimo sve što možemo da podržimo našu decu, da im obezbedimo dobre uslove za život, učenje i što lepše detinjstvo. Popularna dečija pesma u Srbiji lepo kaže „Deca su ukras sveta“. Kada vidimo srećnu i nasmejanu decu, ceo svet je mnogo lepši zbog njihovog osmeha“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

G-din Srđan Stojanović, direktor škole „6. oktobar” se zahvalio Nj.K.V. Princezi Katarini, porodici Stanić, Pitsburškom komitetu i Lajflajnu Čikago na ovoj donaciji i istakao da je ona od izuzetnog značaja za đake ove škole.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.