fbpx
spot_img

Škola srpskog jezika u Tuzli

Škola srpskog jezika pri SPКD „Prosvjeta“  Tuzla započela je rad 1. oktobra 2019. Zahvaljujući projektima koje finansira Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije i Ministarstva kulture Republike Srbije obezbijeđena su sredstva za opremanje, a donacijama Narodne biblioteke Srbije i Zavoda za udžbenike obogaćen je knjižni fond.
Dopunske aktivnosti vezane za srpski jezik i književnost su veoma važne za ovu malu zajednicu, za jačanje i očuvanje duhovnih, nacionalnih i kulturnih vrijednosti.
U realizaciji programskih aktivnosti, pored predavača Mirjane Lazarević i pedagoga Irene Orešković, učestvuju učenici od 5. do 9. razreda osnovnih škola koji žele da upoznaju maternji srpski jezik i kulturu svojih predaka.
Velika čast i privilegija bio je poziv da naši članovi učestvuju u programu povodom obilježavanja pedeset godina umjetničkog rada pjesnika Šime Ešića. Nastup je bio veoma zapažen.

SPKD "Prosvjeta" Tuzla
SPKD "Prosvjeta" Tuzla
Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ u Tuzli je osnovano 6. juna 1904. godine sa ciljem očuvanja srpske kulture i identiteta, razvija prosvjetne, kulturne, sportske i druge aktivnosti s drugim narodima u Bosni i Hercegovini, odnosno njihovim društvima.