fbpx
spot_img

Školica života u Kadinoj Luci i novi drugari

Kadina-Luka-radionicaŠkolica života u Kadinoj Luci bogatija je za još 6 novih drugara. Početak nove školske godine u grupi, koja sada broji čak 17 mališana, protekao je u adaptaciji novoupisane dece na nove drugare, prostor, pravila i navike.

Tim Fondacije je veoma ponosan na broj dece jer se značajno povećao  u odnosu na prošlu školsku godinu.

Tokom septembra, Fondacija Novak Đoković i PU “Kaja” iz Ljiga omogućili su deci mnogo novih igračaka kao što su kocke, zoo-pazle, slagalice, magnetne table, plastično voće i povrće i razne slikovnice. Deca su oduševljena novim materijalima za igru pa su i  sami svakodnevno inicirali različite igre. Ovakva pozitivna atmosfera u Školici je svakako prijala novim drugarima i pomogla im da se brže i lakše uklope u grupu.

Kadina Luka školica života

Mališani su bili veoma aktivni tokom čitavog oktobra meseca zahvaljujući dobroj organizaciji i uvek zanimljivim idejama vaspitača u Školici. Oktobar je već tradicionalno protekao u znaku Dečije nedelje. Prvo su posetili Dečiju biblioteku u Ljigu i uživali u razgledanju knjiga i druženju sa drugarima iz ostalih vrtića ove predškoslke ustanove. Deca su izrazila želju da organizuju kreativne radionice sa svojim roditeljiima kako bi dodatno uredili prostor Školice. Koristeći prirodne materijale, šaš, drvo i pruće zajedno su uređivali dvorište i napravili dve kolibice za igru u dvorištu.

Roditelji su se sjajno zabavili sa svojom decom i vaspitačima pa su čak u dvorištu osmislili nove sadržaje. Stari panjevi od drveta su obrađeni i prefarbani u vesele boje koje su deca dodatno ukrašavala temperama. Napravili su novu kantu za smeće i još jednom ukazali mališanima kako moraju da čuvaju prirodu u kojoj se rado igraju.  Dodali su novu klupu na kojoj su ručno ispisali sva imena dece koja pohađaju Školicu i imena njihovih drugara u susednoj učionici iz Osnovne škole iz Kadine Luke. Na kraju su prelakirali tobogan u dvorištu kako bi ga zaštitili od predstojeće zime i na njega okačili poruke o značaju drugarstva preuzete iz dečijih pesama.

Kadina Luka školica života

Drugari iz Školice u Kadinoj Luci su iskoristili sunčane oktobarske dane da organizuju sportske sadržaje. Ugostili su drugare iz vrtića iz Slavkovice, Štavice i iz produženog boravka OŠ “Sava Kerković” iz Ljiga. Sva deca su rado učestvovala u raznim takmičarskim igrama u kojima su svi bili pobednici jer su bili tako raspoloženi, druželjubivi i nasmejani. Lepo vreme su, takođe, iskoristili da organizuju izlet na planinu Rajac.

Narednog dana, zajedno sa svojim vaspitačima, dečica su posetila Slavkovicu gde su slušali predavanje profesorke Ljiljane Ikonić o slepoj i slabovidoj deci. Ona je mališanima, kroz praktične primere i radionice, približila i objasnila na koji način se deca sa ovakvim smetnjama snalaze i uče.

školica života kadina luka

Bio je ovo period prepun različitih sadržaja, uzbudljivih aktivnosti i nezaboravnih uspomena za dečicu iz Kadine Luke i okoline.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.