fbpx
spot_img

Sladjana Nedeljkovic – Veče u znaku poezije i muzike

VRANJE – poezijom i muzikom ispunjeno veče povodom MANIFESTACIJE „PESNIČKOM REČJU STOP NASILJU“

Sladjana Nedeljkovic - Dobro veče svima
Sladjana Nedeljkovic – Dobro veče svima…

Mogli smo ostati pasivni, mogli smo prevideti apel, veliku organizaciju pesnikinje Lidije Pudjak iz Zagreba… A kako ostati pasivan kada se u aktivnost, pesničkom rečju uključilo preko trideset gradova iz celog regiona… Gradovi i mesta za koje znam da su učestvovali i napravili svoje pesničko veče je mnogo, ja znam za sledeće u organizaciji dragih prijatelja – Zagreb- Lidija Puđak i Damir Pilko-Subotica- Dijana Uherek Stevanović-Petric(Bugarska)-Petia Hantova-Beograd-Nedjo Ćićo Danijela Stojanovic-Niš-Biljana Darko Stanojevic-Podgorica-Slavka Klikovac-Novi Sad-Tanja-Tanja Andjela Petrovic-Požarevac- Boban Goran Paunovic-Vranje- Sladjana Nedeljkovic-Split-Nada Vucicic-Wien (Austrija)- Slavica Klein-Kikinda- Miodrag Brkin-Vlasotince-Ljiljana Gligorijević-Sremska Mitrovica- Gorjana Ana i Dušan Živković-Zadar-Emilija Vučkov Luka Mijatović-Rijeka-Tea Žigman-PazinDavorka Flego-Maribor-Nataša Švikart-Varaždin-Ljubica Ribić i Milan-Osijek-Lidija Sopjanac-Županja-Ivica Mijatovic-Slavonski Brod-Vesna Andrejić Mišković-Rešetari-Kelly Snježana Josipović i Ivan De Villa-Tuzla-Niho Mesic i Mario Vranješ-Mostar-Nery Skegro i Anita Martinac-Smederevo- Michell Boltres…

Ucesnici - Vladimir Stosic, nenad Maric, stevan Milosevic, Sladjana nedeljkovic
Ucesnici – Vladimir Stosic, Nenad Maric, Stevan Milosevic, Sladjana Nedeljkovic

Preuzeli smo aktivnost i u Vranju. Odazvali su se pesnici Nenad Marić i Stevan Milošević, kao i rok muzičar koji nam je oplemenio veče i odabranom muzikom na gitari Vladimir Stošić. I tada, u 19h u celom regionu krenula je manifestacija. Nošeni tom energijom čini se da je sve na neki način lakše i lepše. Publika je bila baš ona koja voli poeziju, očigledno, jer dok je napolju, u Vranju duvao vetar i padala sitna i hladna jesenja kiša, u Galeriji Narodnog Univerziteta je bilo toplo. Spontano kazivanje stihova, muzike i publike koja se i nakon sat vremena nekako nije pomerala da krene i da završimo veče.

Veče će ostati upamćeno baš po tome da se ceni ljudsko dostojanstvo, čuvaju i razmenjuju dobre emocije i poštuju različitosti svih nas.

Sladjana Nedeljkovic

Pesnickom rečju - galerija narodnog Univerziteta Vranje
Pesničkom rečju – Galerija Narodnog Univerziteta Vranje
Slađana Nedeljković
Slađana Nedeljković
Volim da pomerim granice da bi se svet video mojim očima. Realnost može biti obojena i malo drugačija - nasmejana mojim i vašim emocijama. Na putu traganja za nežnošću koja je (tu negde) u svakom čoveku.