fbpx
spot_img

SPEKTAKULARNO! Čuvari pesama Radio Beograda i ostali umetnici na Izboru za Miss Vrnjačke Banje!

Spoj mode, umetnosti i lepote za brojne turiste na Međunarodnom vrnjačkom karnevalu!

Izbor za Miss Vrnjačke Banje, inače treće polufinalno takmičenje kompanije Izbora za Miss Srbije pod vlasništvom Vesne Jugović održaće se u Vrnjačkoj Banji 15. jula 2018. godine na gradskom Trgu sa početkom u 21h. 
Vrnjačka Banja će i ove godine zvanično odlukom stručnog žirija dobiti svoju predstavnicu, Miss Vrnjačke Banje koja će se boriti kasnije u finalu Izbora za Miss Srbije. Devojke očekuju lente u različitim kategorijama ali i ostale vredne nagrade. Ona koja pobedi ulazi u krug najlepših i imaće priliku da se bori za titulu najlepše devojke u Srbiji ali i obrazuje na prestižnom R&B koledžu.  
Ovogodišnji stručni žiri biće sastavljen od velikog broja istaknutih umetnika, prijatelja manifestacije i gradskih uvaženih i cenjenih gostiju. Iz Beograda specijalno će žirirati Jasna Đokić, prof. muzičke umetnosti, renomirana interpretatorka zabavne, izvorne i starogradske muzike, članica nekadašnjeg ansambla ,, Đerdan“ i vokalna solistkinja Radio Televizije Srbije koja će izvesti pesme sa svog novog albuma. Zatim, gostima će se predstaviti i Mira Knežević Eka, srpska modna dizajnerka, vokalna solistkinja Radio Televizije Srbije Vesna Dimić Ilić, prepoznatljiva po mnogobrojnim nastupima na festivalima i koncertima, Mikan Kozomara vokalni izvođač i voditelj, Maja Marinković pevačica i Katarina Bogićević i Milica Đurić.
Vrnjački karneval je jedna od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji. Tokom karnevalske nedelje u julu mesecu Vrnjačka Banja postaje scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, žurki, predstava, sportskih dešavanja… Prvi Međunarodni Vrnjački karneval održan je 2005. Od tada, posećuje ga preko 300.000 ljudi svake godine. Centralno dešavanje je velika međunarodna karnevalska povorka, u kojoj svake godine učestvuje preko 50 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Od 2006. godine Vrnjački karneval postaje član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC). U maju 2011. Vrnjačka Banja je imala tu čast da bude domaćin svim karnevalskim gradovima Evrope na 31. kongresu FECC-a. 
Marko Spirić
Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.