fbpx
spot_img

Srbija dobila šestog predstavnika na Olimpijskim igrama: Mlada atletičaraka ispunila normu za Pariz

Srpska atletičarka Milica Gardašević uspela je da izbori „kartu“ za Olimpijske igre koje se 2024. godine održavaju u glavnom gradu Francuske, Parizu.

Milica je na Balkanijadi održanoj u Kraljevu uspela da skoči odličnih 6.91 metara u dalj i na taj način obezbedi sebi put u Pariz.

Gardaševićeva je imala sjajan nastup na Evropskim igrama u Poljskoj. Tada je osvojila zlatnu medalju u disciplini skok u dalj na Ekipnom prvenstvu Evrope u poljskoj Silesiji.

Srpska atletičarka je osvojila zlatno odličje skokom od 6,82 metara. Ona je imala najbolji rezultat u svojoj disciplini u sve tri divizije Ekipnog prvenstva Evrope.

Ivana Vuleta dobila naslednicu

Neverovatni preokreti dešavali su se u ženskom skoku udalj u febraru ove godine na Prvenstvu Srbije. Viđeno je fenomenalno takmičenje i još bolji rezultati.

Fantastična Milica Gardašević (VNS) skočila je do ličnog rekorda u prvoj seriji skoka udalj i zabeležila rezultat od 6.73 m, potom je u drugoj i trećoj seriji prestupila, da bi u četvrtoj ponovo skočila još dalje do 6.74 m. U petoj seriji još jednom je prestupila, da bi u šestoj skočila čak do 6.90 m, što je trenutno drugi rezultat na svetu u skoku udalj.

Tada je uspela da pobedi i Ivanu Vuletu, legendarnu Srpkinju koja je najbolja u ovoj disciplini u našoj zemlji, odnosno bila je do tada.

Izvor: sportal.blic.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.