fbpx
spot_img

Srpsko čudo opet pokorilo svet – Zlatna Adriana postavila rekord i ispisala istoriju /video/

Mlada 18-godišnja srpska atletičarka Adriana Vilagoš nastavila je da niže uspehe na Svetskom prvenstvu za juniore u Kolumbiji, gde je osvojila zlatnu medalju. Ona je branila titulu i uspela je da postavi najbolji rezultat otkako se održavaju juniorski šampionati.
Vilagoš je u Kaliju bacila koplje 63,52 metra, čime je oborila rekord Svetskog prvenstva u bacanju koplja za pomenuti uzrast, a postavila je i evropski rekord u konkurenciji do 20 godina.
*
Vilagoš je tako stigla do drugog zlata novim nacionalnom rekordom.

Osim ovog fantastičnog rezultata, u trećoj seriji imala je još tri hica preko 60 metara.
*
Drugo mesto na SP u Kaliju zauzela je Valentina Barios, domaća takmičarska sa hicem 57,84 metara, dok je bronza završila oko vrata atletičarke iz Urugvaja Manuele Rotundo rezultatom 55,11.

„Jako sam srećna! Rekord šampionata, dva puta sam obarala lični rekord, ovo mi je bilo glavno takmičenje ove godine. Jako dobro smo odradili pripreme, nadala sam se dobrom rezultatu, ali ne baš i ovako dobroj seriji. Četiri puta preko 60 metara, probala sam i svetski rekord, ali je malo falilo. Kada se sve skupi, jako sam srećna. Bila je dobra atmosfera, pozdrav iz Kolumbije“, poručila je Adriana ogrnuta srpskom zastavom.

Podsetimo, Adriana je prošle godine na SP u Keniji bacila koplje 61,46 metara i osvojila je zlatnu medalju, uprkos činjenici da se takmičila sa starijima od sebe. Sada je uspela da popravi taj rezultat i da ponovo bude najbolja.
*
Srpski atletičar Bogdan Vidojković plasirao se u finale trke na 110 metara sa preponama, nakon što je u polufinalu zabeležio rezultat 13,70, što je za stotinku sporije od nacionalnog rekorda koji je istrčao u kvalifikacijama.
*
Finale je na programu u noći između srede i četvrtka.
*

*
Izvor: rs-lat.sputniknews.com
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.