fbpx
spot_img

Srpsko pero 2019.

Savet međunarodnog književnog festivala „Srpsko pero“ i Narodna biblioteka Jagodine raspisuju  33. konkurs za tradicionalnu književnu nagradu „Srpsko pero 2019“.

 

Uslovi konkursa

Pravo učešća imaju mladi pisci iz celog sveta koji dostave radove na srpskom jeziku.

 

Radove bez obzira na žanr (pesma, priča, esej, dramski tekst…) dužine do deset kucanih stranica treba poslati pod šifrom u tri primerka, na adresu Narodna biblioteka “Radislav Nikčević”, Kneginje Milice 2, 35000 Jagodina, sa naznakom “za Srpsko pero”. najkasnije do 20. maja.

 

U posebnoj koverti treba poslati rešenje šifre i osnovne bibliofilske podatke.

 

Nagrada

Nagrada „Srpsko pero“ se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, i biće uručena na završnoj svečanosti, koja će se održati u Jagodini u junu, povodom Vidovdana.

 

U okviru završne svečanosti biće uručena nagrada „Srpsko pero“ najboljem mladom piscu kao i nagrade „Zlatni Orfej“ za sveukupan doprinos kulturnoj baštini Srbije, „Pomoravski orfej“ najuspešnijem piscu Pomoravlja,“Pergament“ za nabolju prvu objavljenu knjigu bez obzira na žanr, kao i Međunarodna nagrada za najbolji haiku godine.

 

Najuspešniji radovi sa festivala biće publikovani.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.