18. Januara 2020. | 08:10
Početna / Drugo / Srpskoj književnici dve specijalne nagrade s podrškom Grada Beograda!

Srpskoj književnici dve specijalne nagrade s podrškom Grada Beograda!

Književnica, pesnikinja i novinarka, istaknuta Božica Velousis i te kako ima povoda za slavlje! Naime, ona je danas na najposećenijem dvodnevnom festivalu „Ukus Fest“ u beogradskoj Kombank Dvorani u saradnji sa Ministarstvom Poljoprivrede Republike Srbije, Sekretarijata za privredu Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Srbije specijalno nagrađena počasnim priznanjima, za naprednost srpske književnosti, promociju poezije i kulture Srbije! Ovim nagradama takoreći prestonice Srbije, Božica Velousis je još jednom potvrdila uspešnost u misiji očuvanja nematerijalne kulturne baštine Srbije, kako i piše na jednoj od plaketa koju je ovom prilikom dobila.

U krcatoj dvorani nekadašnjeg Doma Sindikata a uz podršku medija, Božici su pripala ova priznanja u društvu sa glumcem Slobodanom Stefanovićem, Nemanjom Velikićem Pink TV, Ivanom Đorđević Grand TV, urednicima Radio Televizije Srbijeali i interpretatorkom Radio Beograd-a Jasnom Đokić, sestrama Gobović, Bobanom Stankovićem, Mirom Knežević Eka i drugima.

„ Uvek sam se trudila da budem svoja, autentična, drugačija, jedinstvena. Moj roman „Sve je to ljubav“ doneo je veliku čitanost i interesovanje kod publike, a danas sam ekskluzivno podelila publici i laureatima primerke moje zbirke „Verujem u ljubav“ ali i romane. Veoma sam radosna jer sam nagrađena još jednom plaketom u domenu srpske književnosti. Nama koji se bavimo pisanjem, svako priznanje u vidu pomenutog veoma znači i predstavlja dodatni vetar u leđa da budemo inspirisaniji i revnosni. Ovih dana pripremam se za ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu, te koristim priliku da pozovem sve svoje poštovaoce mog slova, da se družimo i sumiramo utiske mojih književnih dela ali i predstavimo nove ljubavno – duhovno, filozofske pesme“ izjavila je vidno raspoložena Božica nakon davanja izjave na konferenciji za novinare.

Kulturno umetnički program vodila je Gordana Stijačić dugogodišnja novinarka i voditeljka Radio Televizije Srbije. Božica Velousis prilikom obraćanja publici, izjavila je srećna jer joj je priznanje uručila koleginica sa Javnog Servisa Srbije.

Marko Spirić

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Marko Spirić

Marko Spirić
Rođen 1986. godine. Živi i radi u Vranju. Radijski voditelj, novinar i estradni menadžer. Saradnik portala „Svet plus“ i „Pokazivač“. „Niko ne moze biti nista drugo niti moze dostici nesto drugo,ako najpre ne bude ono sto jeste...Vrlo je važno voleti druge, ali je jednako tako važno pomoći i drugima da nas vole!”