fbpx
spot_img

Srpskoj književnici dve specijalne nagrade s podrškom Grada Beograda!

Književnica, pesnikinja i novinarka, istaknuta Božica Velousis i te kako ima povoda za slavlje! Naime, ona je danas na najposećenijem dvodnevnom festivalu „Ukus Fest“ u beogradskoj Kombank Dvorani u saradnji sa Ministarstvom Poljoprivrede Republike Srbije, Sekretarijata za privredu Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Srbije specijalno nagrađena počasnim priznanjima, za naprednost srpske književnosti, promociju poezije i kulture Srbije! Ovim nagradama takoreći prestonice Srbije, Božica Velousis je još jednom potvrdila uspešnost u misiji očuvanja nematerijalne kulturne baštine Srbije, kako i piše na jednoj od plaketa koju je ovom prilikom dobila.

U krcatoj dvorani nekadašnjeg Doma Sindikata a uz podršku medija, Božici su pripala ova priznanja u društvu sa glumcem Slobodanom Stefanovićem, Nemanjom Velikićem Pink TV, Ivanom Đorđević Grand TV, urednicima Radio Televizije Srbijeali i interpretatorkom Radio Beograd-a Jasnom Đokić, sestrama Gobović, Bobanom Stankovićem, Mirom Knežević Eka i drugima.

„ Uvek sam se trudila da budem svoja, autentična, drugačija, jedinstvena. Moj roman „Sve je to ljubav“ doneo je veliku čitanost i interesovanje kod publike, a danas sam ekskluzivno podelila publici i laureatima primerke moje zbirke „Verujem u ljubav“ ali i romane. Veoma sam radosna jer sam nagrađena još jednom plaketom u domenu srpske književnosti. Nama koji se bavimo pisanjem, svako priznanje u vidu pomenutog veoma znači i predstavlja dodatni vetar u leđa da budemo inspirisaniji i revnosni. Ovih dana pripremam se za ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu, te koristim priliku da pozovem sve svoje poštovaoce mog slova, da se družimo i sumiramo utiske mojih književnih dela ali i predstavimo nove ljubavno – duhovno, filozofske pesme“ izjavila je vidno raspoložena Božica nakon davanja izjave na konferenciji za novinare.

Kulturno umetnički program vodila je Gordana Stijačić dugogodišnja novinarka i voditeljka Radio Televizije Srbije. Božica Velousis prilikom obraćanja publici, izjavila je srećna jer joj je priznanje uručila koleginica sa Javnog Servisa Srbije.

Marko Spirić

Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.