fbpx
spot_img

Studenti Pravnog fakulteta pobednici Regionalnog Moot Court takmičenja iz oblasti ljudskih prava

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu pobednici su Regionalnog Moot Court takmičenja iz oblasti ljudskih prava, koje organizuje Civil Rights Defenders, koje se odvijalo u Banjoj Luci od 17-19. maja 2019. godine.

 

Foto: Pravni fakultet Kragujevac

U konkurenciji 12 pravnih fakulteta (Pravni fakultet u Nišu, Pravni fakultet u Novom Sadu, Pravni fakultet u Skoplju, Pravni fakultet u Zagrebu, Pravni fakultet u Rijeci, Pravni fakultet u Splitu, Pravni fakultet u Tirani, Pravni fakultet u Sarajevu, Pravni fakultet u Mostaru, Pravni fakultet u Ljubljani i Pravni fakultet u Podgorici), studenti našeg Fakulteta pokazali su najbolje znanje iz oblasti ljudskih prava.

 

Nakon što su prošli grupnu fazu takmičenja, ekipa Pravnog fakulteta u Kragujevcu je u polufinalu savladala timove sa pravnih fakulteta u Zagrebu (24:21) i Nišu (28:17), te u finalu tim Pravnog fakulteta u Sarajevu rezultatom 77:74.

 

Ovom pobedom naš tim će se u velikom finalu, koje će biti održano u Strazburu krajem ove godine, nadmetati sa pobednikom nordijske lige.

 

Tim Pravnog fakulteta u Kragujevcu čine: Jelena StanisavljevićAmina RovčaninUroš LazarevićSaša TucakovićDijana Stefanović i Nevena Jovanović. Treneri tima su doc. Dr Veljko Turanjanin i Suzana Milivojević.

Izvor: najstudent.com

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.