fbpx
spot_img

„Stvorenja mračnog sata“- prva knjiga našeg Đorđa Maksimovića

Naš saradnik i kolega pisac, Đorđe Maksimović uskoro objavljuje svoju prvu samostalnu knjigu. Radi se o zbirci krimi i horor priča pod nazivom „Stvorenja mračnog sata“ pod izdavačkim okriljem kuće „AS Oglas“.

Šta je zapravo ova zbirka?

Radi se o zbirci priča koje je Đorđe napisao u periodu od 2014. do početka 2019. godine, a prostire se na 300 strana. Većina priča je krimi žanra, neke priče su smještene u razne svjetske gradove, dok su pak oni najvažniji krimići smješteni u Banja Luku, autorov rodni grad. S druge strane, priča obiluje i kvalitetnim horor pričama od kojih je većina prožeta motivima slovenskog folklora i mitologije – horori uključuju priče o mitskim bićima i mjestima, demonima i onima koji se bore protiv njih.

Značaj zbirke je što ona jedinstvenim spojem krimi i horor žanra u jednoj knjizi afirmiše Banja Luku, slovensku mitologiju i ljepotu pisanja, sve to kroz kvalitetnu i čitku prozu. Svaka priča u knjizi je jedinstvena i utoliko zanimljiva. Priče se lako čitaju i drže pažnju od početka do kraja. Posebno je važno što će zbirka imati nekoliko novih, do sada neobjavljenih i čitaocima potpuno nepoznatih priča koje je Đorđe napisao baš za ovu knjigu.

Ova zbirka priča obiluje odličnim opisima, mračnim motivima smrti, nepravde, ali i nade. Likovi su raznovrsni i živopisni, a njihove životne priče nagnaće čitaoce na razmišljanje i o vlastitim životima. Emotivni naboj koji je autor utkao u knjigu govori da je Đorđe uprkos mladosti, ozbiljan u svojim spisateljskim namjerama.

Knjiga će se u prodaji pojaviti na ljeto, a do tada uživajte u pogledu na dizajnersko grafičko rješenje korica knjige.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.