fbpx
spot_img

Subota, 15. novembar / 20 sati/ „Mala scena“ Doma kulture PREMIJERA „ŽENIDBE“ I „DVOKRILCA“ ZA „NOĆ POZORIŠTA“

Subota, 15. novembar / 20 sati/ „Mala scena“ Doma kulture
PREMIJERA „ŽENIDBE“ I „DVOKRILCA“ ZA „NOĆ POZORIŠTA“

Premijernim izvođenjem monodrame „Ženidba“ i predstave „Dvokrilac“, Milanovačko pozorište će u subotu 15. novembra obeližiti „Noć pozorišta“, međunarodnu manifestaciju koja se po šesti put organizuje u Evropi, a četrti put u Srbiji.

ZENIDBA Sassa

Manifestacija se, pod okriljem mreže „European theatre night“, organizuje u sedam evropskih zemalja, a u Srbiji će više od 20 gradova uzeti učešće u njenom obeležavanju.
Izvođenjem na sceni „Ženidbe“, Konstantina Stanojevića i „Dvokrilca“, Gorana Trifunovića, Milanovačko pozorište će dati svoj doprinos u afirmaciji pozorišne umetnosti i domaćih pisaca.DVOKRILAC Drasko

Za razliku od „Ženidbe“, polusatne monodrame prožete prepoznatljivim humorom patrijahalnog sela na temu muško – ženskih odnosa, predstava „Dvokrilc“ je satirična drama o ljudima opterećenim vlašću i čoveku koji je zarad opstanka u „fotelji“ spreman da se odrekne ne samo ideala i političkih opredeljenja već i svoje krsne slave i prijatelja. Priču o „Dvokrilcu“ prete filmske ilistracije iz prelomnih događaja naše savremene istorije.

DVOKRILAC Ivica

Obe predstave na scenu je postavio Branko Knežević, a uloge timače: Saša Radovanović, Draško Obrenović, Ivica Todorović, Marija Todorović, Branko Nedeljković, Predrag Lošić, Aleksandar Avramović, Viktor Savić…
Predstave će biti izvedene na „Maloj sceni“ Doma kulture (ulaz iz Miloša Velikog) od 20 sati.

KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje
WordPress PopUp Plugin