fbpx
spot_img

Suze i smeh: Gromoglasan aplauz za Jasnu Đokić! Velikim koncertom obeležila 20 godina rada!

Poznata interpretatorka zabavne, starogradske i izvorne muzike Srbije i Balkana, vokalna solistkinja Radio Televizije Srbije, Radio Beograda i RT Vojvodina, priredila je pravi spektakl u velikoj dvorani Kolarčeve Zadužbine, povodom proslavljanja dve decenije umetničkog rada i stvaralaštva!
 
Uz gromoglasne ovacije i aplauz u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine, ove važne institucije kulture, uz poklone i maestralno izvedene kompozicije, protekao je sinoćni koncert naše slavne umetnice Jasne Đokić. Mnogobrojna publika sa svih strana Kolarčeve zadužbine, pratila je svaku interpretaciju proslavljene umetnice. Kako je koncert odmicao, publika je sve više pristajala na emotivni eskapizam. 
 
Izlazak Đokićeve u pratnji umetničkog orkestra Ministarstva odbrane Republike Srbije ,,Stanislav Binički“ pod dirigentskom palicom poznatog Pavla Medakovića i tamburaškog orkestra sastavljenog od profesionalnih muzičara Radio Televizije Novi Sad, bio je i te kako znak da će publika osetiti više energije i emocija na sceni, po čemu će Đokićeva biti istaknuta na mnogim muzičkim scenama širom sveta.
,, Kada sam izašla na scenu i ugledala sva ta lica koja su došla da me podrže, da krase ovu divnu dvoranu svojim lepim osmesima i proslave 20. godina mog neumornog truda i rada da budem ovo što jesam, moje srce je bilo puno emocija. Na trenutak sam poželela da siđem sa scene i sve da ih zagrlim, međutim, kako to nisam mogla fizički, učinila sam pesmom, iskrenom interpretacijom. Mojoj radosti nije bilo kraja, nakon svakog dugotrajnog aplauza sam bila na ivici da zaplačem, međutim, večeras smo svi ovde bili da se radujemo i pevamo, razmenjujemo energiju i ispunjujemo sebe. Muzika je čudo! Pesma je divan izum. Bez pesme, ne bih mogla da živim. Ona je veoma važna za naš razvoj, nju čuješ. Možeš da je osetiš i zatvorenih očiju a možeš i sam da stvaraš.“ izjavila je ponosna Jasna Đokić.
 
Posebno su bili upečatljivi trenuci kada je Jasna Đokić ostajala sama sa nekim od muzičara, svojim specijalnim gostima na koncertu i izvodila poznate kompozicije. Uz gitaristu priznatog na svetskoj muzičkoj sceni, Andreja Grozdanova, izvela je pesmu ,,Nije htjela“. Uz pratnju Predraga Ilića na klaviru, izvela je ,, Oči černie“ poznatu rusku pesmu. Specijalni muzički gosti bili su predstavnica srpske i vlaške muzike Izvorinka Milošević i Đorđe Čavić, pevač PGP RTS-a. 
 
Publika je čak tri puta jednoglasno vratila Jasnu Đokić na bis, koja im je pored mnogih otpevala pesmu ,, Parski lokal“, za koju kaže da su mnogi došli da samo da bi je čuli u njenom izvođenju.
U publici viđeni su: direktor PGP RTS Vlada Graić, gl. i odgovorni urednik PGP RTS Marko Milutinović, televizijski i pozorišni glumac Aleksandar Dunić, TV lice Suzana Mančić, glumica i prvakinja beogradske drame Nađa Rodić, predstavnik Kulturno prosvetne zajednice Grada Beograda Živorad Žika Ajdačić, Dr. nauka i pisac Maja Volk, Dr. Tanja Radenkov, predstavnik kancelarije za dijasporu Vlade Srbije Rastko Janković, Nebojša Stojanović, predstanici Aerodroma ,,Nikola Tesla“ , Radoslav Graić Graja jugoslovenski kompozitor i pevač, Saša Milošević Mare kompozitor, Snežana Petrović, predstavnici kompanije Miss Serbia Vesne Jugović, TV lice i urednica Suzana Gvozdenović Puzović, Marija Miljević, Tijana Lukić, vokalne solistkinje Radio Beograda Snežana Đerdan, Vesna Dimić i Biljana Petković, Miljana Lazić prezenter dnevnika Radio Televizije Srbije, glumica Katarina Stojanović, glumac Lepomir Ivković, Đerdanke, predsednik izvršnog odbora Pokreta Snaga Srbije g-đa Persa Minjović, predstavnici televizije Braća Karić, predstavnici Televizije Naša, renomirani Danilo Danilović Daniluška, tekstopisac Ljiljana Jevremović, Predstavnik Belog Dvora Jevđa Jevđević i mnogi drugi uvaženi gosti.
 
Novinar Marko Spirić

PRIJATELJI  PORTALA POKAZIVAČ

Kozmetički salon SILUETTE I KIROPRATKIKA (Ivica Cvetković)

 

KIROPRATKIČAR IVICA CVETKOVIĆ 

ulica Čestelinska broj 22, Vranje 17501 (kod gradskog parka)

Zakazivanje na broj: 060/74-13-699

Kozmetički salon SILUETTE, ulica Lenjinova broj 19 – Vranje
Kontakt: 069/12-47-958

Kozmetički salon SILUETTE je mesto gde, uz ljubazno osoblje, pristupačnu cenu i u prijatnom ambijentu, možete dobiti kompeltnu i profesionalnu uslugu nege lica i tela.
Vaš partner na putu do lepote! ♥

 
Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.