fbpx
spot_img

Svet stripa nastavlja „Kragujevac Comic Con 2023“ novim aktivnostima

Svet stripa nastavlja Međunarodnu strip konferenciju „Kragujevac Comic Con 2023“ novim aktivnostima.

Danas i sutra od 17 od 19 časova u ulici Miloja Pavlovića (ispred striparnice Svet stripa) organizujemo radionicu stripa u okviru programa Leto u gradu za decu i mlade, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, uz podršku Šumadija sajma.

Radionici će prisustvovati pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Stefan Jovanović, predsednik udruženja Svet stripa, Nebojša Vesović, direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn.

Radionicu vode strip-autori Milan Jovanović i Ivica Varjačić.

Vidimo se!

Svet stripa
Svet stripahttp://www.svetstripa.org.rs/
Ostvarivanje zajedničkih ciljeva u oblasti vizuelnih umetnosti, kroz komunikaciju, razmenu ideja, obrazovanje, izdavaštvo, afirmaciju i promociju stripa uopšte – grupi poštovalaca urbane kulture deluje kao dobra osnova za saradnju tako da maja 2010. godine započinju prve aktivnosti koje su za rezultat imale osnivanje Udruženja ljubitelja devete umetnosti Svet stripa. Danas je Svet stripa organizator Međunarodne strip konferencije "#KragujevacComicCon", izdavač časopisa "Kiša", osnivač Škole stripa i ilustracije, а raspisuje i konkurs za kratki strip "KRAGUJEVAČKI POBEDNIK".