fbpx
spot_img

Torbica Sveznalica u Školici života u Biljanovcu

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Deca iz Školice života u Biljanovcu oformili su Torbicu Sveznalicu koja kruži od kuće do kuće i na kreativan način omogućava deci da sa roditeljima nauče nešto novo.

Na svetski Dan knjige, 23. aprila, u našoj Školici života u Biljanovcu započela je jedna lepa porodična aktivnost. U cilju promovisanja porodičnog čitanja, učenici i nastavnici naše Školice obeležili su ovaj dan tako što su opremili „torbicu Sveznalicu“. Spakovali su  nekoliko zanimljivih knjiga koje bi, po njihovom mišljenju, bile interesantne za sve članove porodice.

Tako se u torbici našla knjiga sa dečijom poezijom, ali i odličan priručnik za roditelje, interesantan časopis „Moja bašta“, koja bi možda zainteresovala bake i deke,  ali i knjiga o lekovitom bilju. Još jedna knjiga  iz oblasti beletristike i tako, malo po malo, napunili torbicu.

girl-reading-book-in-her-family-home

Torbica Sveznalica je krenula na put od porodice do porodice u Biljanovcu,  i u svakoj ostajala po sedam dana. U časovima odmora, roditelji sa decom, a sa njima i bake i deke, mogu da prelistaju i pročitaju neke zanimljive sadržaje. Zamolili smo roditelje  da, dok boravi u porodici, Torbica od domaćina dobije ukras, navezene inicijale deteta kod kojeg je boravila, a u posebnoj svesci treba da napišu najjači utisak koji su imali dok su čitali pojedine sadržaje. A deca će crtežom ilustrovati ono što im se u čitanju najviše dopalo.

parents-sitting-with-children-reading-story-indoors

Torbica će putovati dok ne obiđe sve porodice, a onda će uz nove sadžaje i literaturu krenuti u novi krug ispočetka.

Nadamo se da će ova aktivnost zaživeti i da će deca iz Biljanovca, a i šire, uživati i bogatiti svoj jezik na ovaj veoma lep i kreativan način.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Fotografije: novakdjokovicfoundation.org

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.