fbpx
spot_img

U Beogradu bilbordi sa poslovicama i zagonetkama

U nastavku akcije „Negujmo srpski jezik“ Ministarstva kulture i informisanja Srbije, od danas, na bilbordima širom Beograda biće izloženi posteri sa izabranim narodnim poslovicama i zagonetkama koji na efektan način svedoče o značaju jezika kojim se govori.

Takođe, tokom februara u najvećim gradskim centrima Srbije biće održan „Karavan kulture govora“, koji će, uz druge stručne saradnike, voditi Arno Gujon, i do sada osvedočeni saradnik akcije „Negujmo srpski jezik“, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Akcija „Negujmo srpski jezik“, koja se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti, organizovana je u aprilu 2015. godine na nivou grada Beograda, uz učešće Sekretarijata za kulturu, Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Biblioteke grada Beograda, prenosi RTRS.

Formiranjem Posebnog odbora u oktobru 2016. godine akcija je proširena na republički nivo, uz učešće Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i RTS-a.

Foto: Srna

Izvor: IN4S

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.