fbpx
spot_img

U čast velikog srpskog vojskovođe: Počinju “Mišićevi dani” u Mionici

Živojin Mišić

Opština Mionica i ove godine nastavlja tradiciju kada je u pitanju manifestacija “Mišićevi dani” koja će se održati 22. put za redom u periodu od 14. do 21. jula. Za ovih osam dana planiran je bogat kulturno-umetnički program.

Ceo događaj će početi polaganjem venaca na spomenik vojvodi Živojinu Mišiću i posetom njegovoj rodnoj kući.  U 19 časova, prvog dana manifestacije, biće otvorena izložba Slobodana Jevtića Pulike ”Odjek u svemiru” koja je postavljena u zgradi opštine Mionica i Kulturnom centru, a od 20 časova na Trgu vojvode Mišića počinje ceremonija svečanog otvaranja kada će biti uručene Zlatne plakete vojvoda Živojin Mišić pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine. Na svečanom otvaranju nastupiće Lena Kovačević i glumci Narodnog pozorišta iz Beograda Lepomir Ivković i Boško Puletić. Program prve večeri zatvoriće koncert hora ”Viva vox” koji počinje u 21 čas.

Veliki srpski vojskovođa rođen je u Struganiku, selu u opštini Mionica. U ovom kraju posebno, ali i u celoj  Srbiji, neguje se uspomena na ovog izuzetnog čoveka. Njegove ratne strategije izučavaju se u svim svetskim vojnim školama.

Ovde možete pogledati ceo program manifestacije koja se održava u čast jednog od najvećih srpskih junaka.

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.