fbpx
spot_img

U toku je TreninGO izazov „Trčim za školu”! Do sada je pretrčano više od 52 000 km!

Četvrti po redu TreninGO izazovu „Trčim za školu” u kome učestvuje 10 škola iz Republike Srbije obara sve rekorde. Iako je ostalo još dve nedelje do kraja izazova, već sada su oboreni rekordi u pretrčanim kilometrima i broju učesnika. Više od 4000 trkača sakupilo je preko 52 000km, što je više od ukupnog broja istrčanih kilometara u prethodna tri izdanja TreninGO izazova.

Izazov je zvanično počeo 24. septembra tokom Evropske nedelje sporta i događaja „Be Active noć” u Tašmajdanskom parku i trajaće do 31. oktobra, a svi zainteresovani mogu još uvek da se priključe.

TreninGO izazov „Trčim za školu“ osmišljen je kao projekat sportsko-humanitarnog karaktera gde je svaki korisnik TreninGO mobilne aplikacije u mogućnosti da trčeći donira svoje kilometre nekoj od škola iz Srbije kojima je neophodna pomoć za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

Prve tri škole sa najviše sakupljenih kilometara osvojiće nagrade od strane Evropske unije – sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od 300.000 RSD za prvo mesto, 200.000 RSD za drugo mesto i 100.000 RSD za treće mesto.

Menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije, Nataša Janković, zadovoljna je odazivom na ovogodišnjem Izazovu: „Veoma mi je drago što je veliki broj učenika zajedno sa svojim nastavnicima uzeo učešće u četvrtom po redu Izazovu „Trčim za školu“ koji pored takmičarskog ima i sportsko-edukativni karakter. Rekordan broj kilometara koji je pretrčan je pokazatelj da smo unapređenjem aplikacije „TreninGO“ uspeli da motivišemo još veći broj ljudi da se priključi Izazovu i takmiči u duhu olimpijskih vrednosti. Nadam se da će se učenicima aplikacija dopasti i da će nakon završetka Izazova ostati aktivni i nastaviti da je koriste i isprobati ostale opcije vežbanja koje aplikacija nudi.“

Škole koje ove godine učestvuju u TreninGO izazovu „Trčim za školu“ su:

Gimnazija „Svetozar Marković“-Subotica
OŠ „Jovan Popović“ – Kragujevac
Gimnazija Priboj
Gimnazija Smederevo
OŠ „Sveti Sava“ – Kikinda
OŠ „Despot Stefan Lazarević“ – Beograd
TŠ „Rade Metalac“ – Leskovac
OŠ „Olga Milošević“ – Smederevska Palanka
OŠ „Đura Jakšić“ – Paraćin
OŠ „Vladislav Petković Dis“ – Zablaće

 

Do kraja izazova ostalo je još dve nedelje, kada će biti jasno koje tri škole će sakupiti najviše kilometara i osvojiti vredne nagrade. Prvo mesto trenutno zauzima Gimnazija u Smederevu, dok je u stopu prate OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke i TŠ „Rade Metalac“ iz Leskovca. 

Svi zainteresovani mogu još uvek da se priključe Izazovu tako što će preuzeti besplatnu aplikaciju Olimpijskog komiteta Srbije – TreninGO (za iOS i Android), registrovati se, a zatim kroz opciju „Izazov” izabrati školu za koju će trčati i na taj način donirati svoje kilometre.

Za odabranu školu može se trčati do 31. oktobra 2022. godine do 17 časova.

Trenutni rezultati izazova mogu se pratiti na sledećem linku: https://evropskanedeljasporta.rs/trcim-za-skolu

Izazov se realizuje u okviru Evropske nedelje sporta od strane Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Saveza za školski sport Srbije i EU Delegacije u Srbiji.

O Aplikaciji TreninGO

Mobilna aplikacija „TreninGO” ima za cilj da motiviše korisnike da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života. Kako bi pronašli najbolju lokaciju za vežbanje i unapredili svoje fizičko stanje korisnici mogu da pretražuju više od 120 staza za trčanje i teretana na otvorenom širom Srbije. Prema ličnom fitnes nivou, korisnici mogu da odaberu višemesečne treninge i vežbe pogodne za zatvoren i otvoren prostor. Treninzi sa olimpijcima i sportski izazovi omogućavaju korisnicima da uče od šampiona, ali i da se takmiče u trčanju i svojim učešćem doprinesu društveno korisnim akcijama. Aplikacija korisnicima pomaže da unaprede svakodnevne navike, planiraju treninge i postignu lične fitnes ciljeve. Ono što posebno izdvaja ovu aplikaciju su promotivni treninzi i saveti srpskih olimpijaca koji će mladima dati primer za zdrav i aktivan stil života i podstaći ih da se bave sportom.

Izvor: oks.org.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.