fbpx
spot_img

Uroš Jovčić za 30 MINUTA – Gluma je zanat koji mora stalno da se usavršava

NOVA emisija “30 MINUTA” 

Petak 17. januar u 20:30h

Gost – Uroš Jovčić

Edu TV – Obrazovna televizija

Gost emisije 30 MINUTA ovog petka je glumac Uroš Jovčić. Nakon što je, kao student prve godine Akademije umetnosti, iskoristio prvu „filmsku šansuuspešno braneći lik Ćirila u filmu “ Đavolja varoš „, mladi glumac nastavio je da niže filmske i televizijske role. Tako smo ga upoznali i kao čuvenog Nosonju u filmu „Montevideo, Bog te video“, kao advokata Dobrila u serijiUbice mog oca„, a gledali smo ga u komediji “ Komšije“ i serijiŽigosani u reketu“ u kojoj ponovo sarađivao sa Draganom Bjelogrlićem . Za 30 MINUTA iskreno govori zašto se opredelio za glumu, prvoj ulozi, karijeri, ljubavi, kako je naučio španski i zašto mu je Vlasta Velisavljević omiljeni glumac .

Nije važno biti samo dobar glumac već i dobar čovek. Imao sam sreću da na samom povetku karijere radim sa eminentnim rediteljima, kako u pozorištu, tako i na filmu. Trudio sam se da od svakog naučim što više mogu. U tome su mi najviše pomogli Vlada Paskaljević, Dragan Bjelogrlić i Milan Karadžić. Gluma je zanat koji mora stalno da se usavršava. Uzor i u životu i u poslu su mi vredni i časni ljudi, jer samo takvi ostavljaju trag u glumačkom, ali i svakom drugom poslu.

Mladi glumac je izabranicu svog srca, koleginicu Dženifer Martins upoznao na snimanju „Montevidea“. Zbog nje je naučio španski jezik, a ona srpski.

 

Autor i voditelj Dejan Jelača

Prethodni tekst
Sledeći tekst
30 MINUTA sa Dejanom Jelačom
30 MINUTA sa Dejanom Jelačom
Emisija „30 MINUTA", autora i voditelja Dejana Jelače, punih deset godina je domaćin poznatim ličnostima iz sveta filma, umetnosti, politike. U formi razgovara gledaoci iz nedelje u nedelju upoznaju medijske zvezde sa one druge manje poznate strane. Iskrenost i jednostavnost tih razgovora iz godine u godinu dobija sve veći broj gledalaca. Dejan Jelača, glumac, daje poseban i prepoznatljiv pečat emisiji, svojim šarmom, elokventnošću, spontanošću. Mera i dobar ukus je nešto što emisiju „30 MINUTA" razlikuje od sličnih formi u drugim medijima.
WordPress PopUp Plugin