fbpx
spot_img

Uroš Timić „Četrdeset dana“

U knjižarama širom Srbije pušten je u prodaju drugi roman autora romana „Osmi život“, novi religijski triler pod nazivom „Četrdeset dana“.

FOTO: Uroš Timić
FOTO: Uroš Timić

 

U pitanju je novi roman edicije „Alfa“ iz udruženja „Mladi dolaze“ odakle smo već imali prilike da pročitamo više kvalitetnih knjiga kako proze, tako i poezije. Izdavanje potpisuje preduzeće „Galaksijanis“ iz Niša.

Ovaj triler prati porodičnu dramu glavnog junaka Stefana, život nakon smrti starca Todora, poremećaj dečaka Pavla nakon suočavanja sa duhom svoje majke, ali i nekoliko manjih priča koje sve zajedno čine kompaktnu celinu i odgovaraju na pitanje „Da li uspevamo da zadržimo dovoljno sreće, da bismo i u teškim trenucima ostali svoji?“

 Sklopio sam oči. Jeza me obuhvatla. Telo mi se treslo, ne od hladnoće. Nisam imao snage da otvorim oči, ipak, nekako su to same učinile.

Crna materija se vratila. Ispunila je veliki deo prostorije. Bila je gušća nego ikada, a sada se i osećala na spaljeno meso ili plastiku. Kovitlala se neko vreme iznad mene, a zatim prešla u jedan ugao sobe. Tamo, kao da ju je magnet privlačio, počela je da formira oblik. Posmatrao sam kao hipnotisan.

Pazi se… Da Bog da svi da pomrete đubrad jedna… Prokleto da je sve i svi… da GOSPOD BOG DA da svi budete prokleti i seme da vam bude prokleto i sve da izgori u najgorem prokletsvtu koje postoji…

     Ispred mene je stajao sasvim crn čovek. Materija se konačno zaustavila kada je formirala oblik nalik na ljudski. Iako je to izgledalo kao jedan čovek, imao sam utisak da se tu – par metara ispred mene – nalazi stotinak ljudi. Stotinak nesrećnih duša.

– Šta hoćete?

„Čovek“ mi je prišao i uhvatio me je s obe ruke za glavu.

 

FOTO: Uroš Timić
FOTO: Uroš Timić

 

Uroš Timić
Uroš Timić
Mlad bibliotekar iz Smedereva koji iza sebe trenutno ima dva romana. Veruje u ideale i veruje da pojedinac može da doprinese zajednici. Prozaista i optimista. Fan je gotičke književnosti. Da nije završio bibliotekrstvo, bavio bi se fitnesom.