fbpx
spot_img

Uspeh KK Kragujevac u Sokobanji

karate 003 1Kišovita Sokobanja, 10. oktobra 2015-e godine, bila je domaćin Prvog kvalifikacionog turnira za prvenstvo Srbije u karateu. Turnir je okupio više od 500 takmičara iz cele zemlje.

Na četiri borilišta u sali sokobanjske Gimnazije nastupio je i KK Kragujevac sa 15 takmičara. Među njima bila je i jedna od najmlađih karatistkinja Teodora Rajković dobitnica dve zlatne medalje u katama i dogovorenom sparingu uzrasta 5 godina.

Zlatom su se okitili i Pavle Đorđević, 10 godina, 3 nivo-kate i borbe, Aleksandar Petuhov, 16 godina-borbe i Lazar Mihajlović, 17 godina-borbe.

Aleksandar Antić izborio je srebrnu medalju u kategoriji 9 godina, 3 nivo-dogovoreni sparing. Zajedno sa njim su i ostali dobitnici srebrnih medalja i to: Mirela Đorđević, 10 godina, 4 nivo-borbe; Ivana Vidić, 11 godina, 3 nivo-kate; Jovana Stamenković, 14 godina, 3 nivo- borbe i 16 godina-borbe; Lazar Mihajlović, 16 godina-borbe i Aleksandar Petuhov, 17 godina-kate.

Marija Pašalić
Marija Pašalić

KK Kragujevac je osvojio i 12 bronzanih medalja: Andrijana Petrović, 9 godina, 3 nivo-dogovoreni sparing; Matija Petrović, 9 godina, 3 nivo-dogovoreni sparing; Aleksandar Đorđević, 11 godina, 4 nivo-dogovoreni sparing u pokretu i borbe; Mihajlo Bojković, 13 godina, 4 nivo-dogovoreni sparing u pokretu; Vladimir Đorđević, 13 godina, 4 nivo- dogovoreni sparing u pokretu; Jovana Stamenković, 14 godina, 3 nivo-kate, 15 godina-kate i 16 godina-borbe; Aleksandar Petuhov, 16 godina-kate, 18-20 godina-kate i +21 godina-kate.

karate 001 1

 

Klub je osvojio  ukupno 25 medalja i time pokazao zašto je u vrhu karatea. Osim 15 takmičara klub je imao i dva predstavnika među sudijama-Dušan Škorić internacionalni sudija i Ljubiša Rajković.

Ono što sledi u nastavku takmičarske sezone su Ekipno prvenstvo Srbije + Mini liga za izbor reprezentacije (kadeti, juniori, seniori) koja će učestvovati na prvenstvu Evrope (u Londonu) u Ljuboviji, II Kvalifikacioni turnir za prvenstvo Srbije za sve uzraste (4 nivoa) u Trsteniku i Finale Srbije-pojedinačno u Kragujevcu.

 

 

Marija Pašalić
Marija Pašalić
​Rođena u Kragujevcu. Interesovanja: knjige, muzika, film, putovanja, druženje, pozitivni ljudi... Životni moto: "U životu se moramo praviti ludi, a biti mudri!"