fbpx
spot_img

Utorak, 12. maj / 19 sati / Pozorišna predstava: „ČEKANJE“/Gornji Milanovac

Utorak, 12. maj / 19 sati / Gimnazija
Pozorišna predstava: „ČEKANJE“

Predstava CEKANJE

Pozorišna predstava „Čekanje“ u produkciji Teatra „Maska“ iz Beograda na sceni Gimnazije “Takovski ustanak”, biće izvedena u utorak, 12. maja od 19 sati.
„Čekanje“ je autorski projekat glumaca Ivana Jevtovića, Janka Cekića i Lazara Dubovca. Inspiraciju za ovaj projekat autori su pronašli u italijanskom dramskom tekstu “Čekajući Marčela”, čiji su autori Stefano Riči i Đani Forte. Oni pišu o usamljenosti, otuđenosti, odvojenosti od realnog života. O čovekovoj potrebi za socijalizacijom, o nadi da ćemo biti prihvaćeni od strane društva.
Njihovi likovi Teo i Elio su neka vrsta reinkarnacije Vladimira i Estragona, čuvenih Beketovih junaka; i oni se, naime, nalaze u bezizlaznoj situaciji, i kao Vladimir i Estragon, spominju, nadaju se i čekaju nekoga ko se, zapravo, nikada neće pojaviti. Upravo to čekanje, na koje se njihovi likovi oslanjaju, osnovni je motiv ovog autorskog projekta.
Koga čekamo? Kome se nadamo? Koje su osnovne potrebe čoveka u drugoj deceniji 21. veka? Ali i zašto čekamo? Zašto ne preduzmemo sami nešto? Da li uvek mora da se pojavi neko treći ko će nam pokazati izlaz? Ponekad se nadamo višoj sili, a ponekad očekujemo konkretno, realno biće koje će ušetati u naše živote i pokazati nam put. Do kad treba da čekamo? Kad treba da odustanemo? …

KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje