fbpx
spot_img

Održan Dan tenisa u okviru Prolećnog festivala

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Novak Đoković Fondacija u saradnji sa Eucerin Srbija održala je danas na terenima Teniskog centra “Novak“Dan tenisa za decu do 10 godina, u okviru “Prolećnog festivala grada Beograda“.

Z[/dropcapđ]ahvaljujući stručnom timu trenera učenici osnovnih škola učili su osnove tenisa, družili se i zabavljali. Ovom prilikom je Eucerin Srbija organizovao i edukaciju koja je za cilj imala da decu i roditelje informiše o pravilnom ponašanju prilikom izlaganja sunčevom zračenju, jer je tenis jedan od sportova u kome je koža najviše izložena suncu. Mališani su uživali i u kreativnim radionicama slikanja i crtanja.

belgrade-spring-fest-2

Današnji događaj je naš simbolični doprinos jednoj lepoj manifestaciji kao što je „Prolećni festival“. Želeli smo da ga zajedno sa našim prijateljima iz Eucerin Srbija upotpunimo, i omogućimo najmlađima da se učeći osnove tenisa upoznaju, druže, zabave. U Danu tenisa, videli smo i mogućnost da lepo spojimo sa korisnim – da mališani nauče i izgrade svest o tome koliko je važno da čuvaju zdravlje svoje kože. Pored obrazovanja, za nas kao Fondaciju veoma je važno da istaknemo kolika je vrednost sporta u životu deteta. Sport je put da deca od najranijeg uzrasta nauče pravila fer pleja i jednog dana postanu uspešni i kvaliteni ljudi – rekla je Maja Jovanović, prodžekt menadžerka Fondacije.

belgrade-spring-fest-3

Prema rečina Nade Miletić Nevajde, predstavnice Eucerin Srbija, Fondacija i Eucerin Srbija se nisu slučajno sreli u ovom projektu.

Novak Đoković Fondacija već je dosta toga uradila za dobrobit dece u Srbiji, a Eucerin Srbija, kroz akcije poput ove danas, za cilj ima da naši najmlađi na što primereniji način, kroz zabavu i sport, nauče kako da sačuvaju zdravlje svoje kože, zaštite se od štetnih uticaja UV zraka, i steknu dobre preventivne navike. Naša koža pamti sve od rođenja, a 80 odsto ukupnog negativnog kumulativnog efekta sunčevog zračenja sakupi do osamnaeste godine. Raduje me što će se naša saradnja nastaviti kroz slične akcije jer, kao i sport, zaštita dečije kože od negativnog sunčevog zračenja i stvaranje preventivnih navika od izuzetnog su značaja za zdravlje dece, njihovu budućnost, ali i budućnost cele zemlje. Takođe me je obradovalo i to što smo se danas, kroz druženje sa malim teniserima, među kojima je možda i neki novi Novak Đoković, uverili da smo na planu informisanja građana o pravilnom ponašanju na suncu i štetnim posledicama, već napredoval,i jer su naši mali teniseri i njihovi roditelji danas saznali važne informacije o tome – rekla je Nevajda.

belgrade-spring-fest-4

Beogradski prolećni festival se realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom, Sekretarijatom za privredu, TOB, uključujući i gradske opštine, ustanove kulture i preduzeća. Tokom Festivala, koji će trajati do kraja maja, biće upriličen bogat kulturni i sportski program sa ciljem razvoja Beograda kao metropole.

Foto:

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

 

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.