fbpx
spot_img

Vaterpolo: Mađarska traži novog selektora

Vaterpolo reprezentacija Mađarske ostaće bez selektora državnog tima, pošto je Tibor Benedek odlučio da 31. decembra napusti mesto selektora. Sigurno će to predstavljati veliki udarac za Mađarsku, pogotovu što se naredne godine u Budimpešti održava Svetsko prvenstvo.

Tibor je sa Mađarima bio svetski prvak 2013. godine, dok je srebro osvajao na Evropskom prvenstvu, Svetskom kupu i Svetskoj ligi. Poslednji veliki uspeh Tibora Benedeka je bila bronzana medalja na Evropskom prvenstvu u Srbiji početkom 2016. godine. Na Olimpijskim igrama u Riju, Mađari nisu blistali i ispali su već u četvrtfinalu. 

U Sportskom žurnalu se navodi da će Tibor Benedek u narednom periodu voditi računa o mlađim kategorijama Ujpešta, a kao potencijalni naslednici pominju se Žolt Varga, Merc, Gerendaš….

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...
WordPress PopUp Plugin