fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Lekovit rastvor od aspirina

Acetilsalicilna kiselina (aspirin) je među najranije sintetisanim lekovima i danas je jedan od najčešće korišćenih lekova širom sveta. Lekoviti rastvor aspirina nam može pomoći kod ostruge, proširenih vena i osteohondroza.

Lekovit rastvor od aspirina

10 tableta aspirina sameljite u prah i sipajte 250 g vodke. Ostavite da odstoji 1- 2 dana. Nakvasite zavoj gaze u rastvoru i nanesite ga na pete u obliku losiona. Posle toga  umotajte pete polietilenom tako da se rastvor ne osuši.Onda stavite čarapu na vrh i ostavite celu noć. Ujutru uklonite sve, isperite noge vodom, obrišite i namažite kremom za stopala. Uradite proceduru svako veče.

Nakon prve procedure, počećete da zaboravljate na svoje mamuze. Posle 10 dana stopala i pete će vam biti bezbolno očišćene od grube i zbijene kože. Tvrdu kožu, možete da uklonite krpom za pranje ili četkom za čišćenje stopala, a zatim premažete masnom kremom.

Ako imate pukotine i kurje oči, onda će vam ova procedura takođe pomoći.

Istim rastvorom možete trljati bolno mesto kod proširenih vena. Bolovi će takođe vremenom popustiti. Možete masirati bolne tačke sa osteohondrozom, gde se javljaju depoziti soli. Nakon masaže, biće korisno trljati ovim rastvorom.

Potrebno je, da  u svojoj apoteci da uvek imate aspirin. Ali ipak vodite računa, jer sa bilo kojim lekovima i aspirinom ne treba preterivati. Samo sledite upustva lekara ili uputstva sa leka i nećete pogrešiti.

Predstavićemo vam jedan lekovit rastvor od aspirina.

Prijatelj portala Pokazivač:

Sajt i You Tube kanal: Zdravlje i lepota-Ema 

Pogledajte jedan od videa:

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.