fbpx
spot_img

Zašto volontirati?

Često u svom okruženju čujemo komentare kako volontiranje ni čemu ne služi, kako ako ne dobijamo novac za to ništa nismo postigli, kako nam to posao neće doneti… Na veliku sreću svih volontera, statistika pokazuje drugačije.

 

Global Volunteer

 

Naime, poslodavci u današnje vreme volontiranje, a pogotovo volontiranje u inostranstvu i rad sa stranim ljudima, veoma uvažavaju i gledaju na to kao na veliku prednost. Ono što ljude koji su imali volontersko iskustvo odvaja od svih drugih, je liderstvo, želja za usavršavanjem i konstantim napretkom, svest o problemima i dešavanjima u svetu, rad sa ljudima, usavršene mnogobrojne veštine koje se i ne mogu tako lako steći samo formalnim obrazovanjem. Pogotovo, ljudi koji su se izdvojili kao volonteri u inostranstvu kao da danas imaju poseban status. Poznaju strani jezik, imali su iskustva u radu na inostranom tržištu, upoznati su u druge kulture i nacije i poznaju način njihovog funkcionisanja. Zašto imati običan CV, kada se već od ove zime, možete pohvaliti volonterskim iskustvom u inostranstvu.

 

AIESEC organizacija omogućava svim mladim i ambicioznim ljudima do 31. godine da razviju liderstvo kod sebe, volontiraju u inostranstvu i svoj CV učine mnogo bogatijim i relevantnijim. U periodu od 6 do 8 nedelja, možete omogućiti sebi da kroz razne projakte volontirate u stranoj zemlji i usavršite se u raznim poljima.

 

Posebno su se ove godine izdvojile volonterske prakse u Italiji i Češkoj, za kojima interesovanje raste iz dana u dan. Zašto jedan od volontera ne biste bili baš Vi?

 

Svoju idealnu priliku, pronađite na sajtu: :https://aiesec.org/global-volunteer i omogućite sebi da postanete elokventniji i traženiji na tržištu rada!

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.