fbpx
spot_img

Završen festival stripa u crnogorskoj prestonici turizma


„Stripovanje” obuzelo Budvane

Festival stripa naslovljen „Stripovanje”, održan je 4. oktobra u Budvi u Narodnoj biblioteci Budve i Bioskopu Kadmus. Art direktor festivala bio je strip autor Simon Vučković, inače stalni saradnik „Dana”, a zvanični gosti i predavači festivala su bili strip autori Luka Lagator i Mirko Zulić, još jedan autor koji sarađuje s našom novinom. Oni su prezentovali svoj rad na otvaranju festivala.

Osim zainteresovanih Budvana, festivalu su prisustvovali i brojni Tivćani, Podgoričani i Kotorani.

Tokom festivala održana je i radionica, a po njenom završetku uručena je i nagrada za najbolji rad na Festivalu „Stripovanje”. Ove godine nagrada je pripala Isidori Novović (15) učenici prvog razreda Srednje likovne škole „Petar Lubarda” na Cetinju, a godišnju nagradu Škole stripa i ilustracije dobila je Julia Boženkova (13) učenica devetog razreda Druge osnovne škole u Budvi.

Zvaničnim otvaranjem izložbe Škole stripa i ilustracije Budva završen je program u Narodnoj biblioteci, a potom je nastavljen u Bioskopu „Kadmus” otvaranjem izložbi stripa Luke Lagatora i Mirka Zulića. Potom je prikazan i film „Bijeli očnjak”, a ovom projekcijom završen je festival.

Organizatori i pokrovitelji „Stripovanja” su bili Narodna biblioteka Budve, bioskop Cadmux cineplex, Udruženje strip autora Crne Gore i Turistička organizacija Opštine Budva.

Ž.J.

[Objavljeno: Dan, Podgorica, 08.10.2018.]

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.