fbpx
spot_img

Završena obnova obdaništa u Šamcu i Sanskom Mostu

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Predstavnici Novak Đoković fondacije i UNICEF BIH obišli su danas vrtić „Radost“ u Šamcu koji je kompletno uništen u poplavama koje su zadesile region prošle godine.

Zahvaljujući donaciji Fondacije u iznosu od 100.000 evra, omogućena je sanacija ovog objekta, kao i vrtića „Krajiška radost“ u Sanskom Mostu. Obdanište radi punim kapacitetom, a 64 dece smešteno je u četiri vaspitne grupe. Nakon poplava koje su zadesile Šamac, mališani nisu imali krevete, igračake, sve je bilo razoreno. Početkom aprila vrtić je potpuno renoviran, sanirani su krov i instalacije, sistem grejanja je modernizovan.

NEM_3151

Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas došli u posetu vrtiću „Radost“, koji zaista blista nakon kompletne sanacije. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa UNICEF-om BIH, uspeli smo da obnovimo objekat koji je pre godinu dana bio u lošem stanju. Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas došli u posetu vrtiću „Radost“ koji zaista blista nakon kompletne sanacije. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa UNICEF-om BIH uspeli smo da obnovimo objekat koji je pre godinu dana bio u lošem stanju. Dečiji osmeh nema cenu i kada vidimo srećnu decu to nam je siguran znak da smo uradili pravu stvar. Naš cilj je da najmlađima pružimo što bolje uslove odrastanja i obrazovanja. Sa našim dugogodišnjim partnerima iz UNICEF-a, čiji je Novak ambasador, uspeli smo da mališanima iz Šamca pružimo šansu za bezbrižno i srećno detinjstvo – rekla je Maja Jovanović, projektna menadžerka Novak Đoković Fondacije.

Ayman Abulaban, predstavnik UNICEF-a za Bosnu i Hercegovinu, naglasio je važnost ulaganja u predškolsko obrazovanje.

Danas proslavljamo vrlo uspešnu priču, čestitke svima koji su u ovome učestvovali, a posebna čestitka ide Novaku. Svi mi koji smo njegovi fanovi možemo mu poželeti uspeh na sportskom planu. Nema ništa lepše nego videti srećnu i nasmejanu decu, i nema boljeg ulaganja od ulaganja u predškolsko obrazovanje što je odlična investicija za svako dete, ali i za budućnost – kazao jeAyman Abulaban.

NEM_3141

Savo Minić, načelnik Opštine Šamac zahvalio se, takođe, donatorima na podršci i vraćanju osmeha na dečija lica.

Nema tih sredstava na svetu koliko košta jedan ovakav osmeh – kazao je Minić.

Dane Malešević, ministar prosvete Republike Srpske iskazao je zahvalnost svima koji su pomogli da se vrtić vrati u najbolje stanje, uz nadu da se na tome neće stati.

Verujem da će biti još dece i da će se vrtić proširivati, da će imati više polaznika a da će nam škole posle imati više učenika – istakao je Malešević.

NEM_3144

Vida Stajić, direktorka vrtića „Radost“ rekla je kako je obnova vrtića bila od velike važnosti kako za decu koja su posle poplava jedva čekala da se vrate, tako i za celokupnu lokalnu zajednicu.

Hvala vam što ste omogućili da naša deca imaju gde da borave, igraju se, druže se i uče, i gde naši ljudi mogu da rade. Pružili ste deci najbolju priliku za rast, razvoj i socijalizaciju – kazala je Stajićeva.

Ona je predstavnici Fondacije Maji Jovanović uručila zahvalnicu, a mališani su joj uručili poseban poklon za Novaka Đokovića u kojem su mu spremili svoje poruke, najbolje želje i najlepše crteže. Fondacija je, zahvaljujući humanim ljudima širom sveta, za obnovu predškolskih ustanova u poplavama uništenim područjima prikupila oko 1,5 miliona dolara.

NEM_3070

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.